Uppdatering från krisdrabbade STAAD!

Hjälp STAADs hundar ”hem” genom ett bidrag som sänker deras adoptionskostnad. Plusgiro 355 425-0. Swish 123 1721430. Märk ditt bidrag ”STAAD”. Skriv ”Godkänner PUL” om vi får publicera ditt namn i vår gåvoredovisning.

Hundhjälpens Ulrica besökte nyligen Mihalea och STAAD. Efter den chockartade rivningen av stor del av det ”gamla” STAAD i augusti har situationen stabiliserats, men vi har fortfarande en akut situation där hundar lever kvar i en del av det gamla hägnet, där det vilken dag som helst kan ske en rivning och där de är obevakade stor del av dygnet. I denna del av Rumänien är planering svår och myndigheter kan ställa olika krav från dag till dag. Av dagens ca 50 omhändertagna hundar finns nu 30 i tryggt förvar på den nya, betydligt mindre anläggningen. 20 finns kvar vid ”gamla” STAAD. Dessa 20 har ett desperat behov av förflyttning. Hoppet står till Sverige och Schweiz. Ytterligare 3 av STAADS hundar kommer till Sverige i november, men vi har flera obokade hundar i vårt adoptionsprogram samt nya på inkommande. Vår förhoppning är att samtliga STAAD-hundar i vårt program ska ha kommit till Sverige före nyår. För att detta ska bli verklighet behövs vi alla. Det är bara genom en gemensam kraftansträngning vi kan lyckas. Permanenta hem och fodervärdar sökes!
¨

Ulrica berättar att den nya anläggning som byggts upp är till strukturen modern, men utrymmena är betydligt mindre. Som tur är får samtliga hundar springa fritt i en större inhägnad varje dag. Det är rent och snyggt och hundarna har en bra tillsyn / vård. Det är dock ledsamt att se att vissa hundar tyvärr har chockats av händelserna / flytten och därmed backat i sin utveckling / blivit mindre sociala. Andra har blommat upp då de nu lever i mindre grupper och varje hund därmed ”syns” bättre. De många små inhägnaderna ger också möjlighet att flytta om hundarna vid behov. Mihaela får nu dela sin tid mellan de båda anläggningarna vilket skapar tidsspillan och stress.

Se våra STAAD-hundar för adoption här.
Bakgrunden till krisen kan du läsa om här.

%d bloggare gillar detta: