Tyson – Hundhjälpen

Född: 2014 dec
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 47 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-03-15
Senast uppdaterad: 2018-05-10
Ankom Sverige:


Tyson när han hittades.

För drygt ett år sedan vände livet till det bättre för vår stiliga Tyson. Han hittades då fastbunden vid ett träd i en skogsdunge utanför Cernavoda i södra Rumänien. Någon hade lämnat honom att dö. Som tur var upptäcktes han av några vandrare som omgående kontaktade SaveTheDogs. Tyson var hämtad inom en halvtimme, oerhört glad och tacksam över sin räddning. Han hade microchip så man kunde spåra ägaren – en fattig familj som sade att någon stulit hunden från dem – troligtvis en ren lögn. De gick med på att överlåta hunden till SaveTheDogs för att undvika mer frågor. Tyson var lätt ärrad av sitt tidigare liv som vi ju inte känner till. Humöret var dock på topp. Han tog personalen vid hägnet med storm. Han är speciellt fäst vid Ion som tar dagliga promenader med honom i staden, något de båda njuter av. Tyson har dock siktet inställt på en ännu roligare och mer omväxlande tillvaro på annat håll – vi vet att hans nya hem finns i Sverige. Här har vi nu vår stilige grabb!

 

Tyson med en av hägnets åsnor.

Tyson blir så sprudlande glad när någon har tid att ägna honom att han skuttar omkring och nästan slår knut på sig själv. Man får se upp så han inte stjälper omkull en. Han är en oerhört kontaktsökande och social grabb som inget hellre vill än att få hitta på roliga saker tillsammans med någon trevlig person. Han är lyhörd och kvicktänkt och är nog den hund som på snabbast tid mästrat alla utmaningar i aktivitetsparken. Han trivs också i hundsällskap där han gärna ställer upp om det erbjuds lek och spring. Han har dock lite kvar att lära hur man beter sig då vissa hundar kan uppfatta honom som lite påträngande – han blir så ivrig i sin glädje när någon roligt händer. Tyson har goda vänner både bland tikar och hanar.

 

Till vår sprittande glade Tyson söker vi nu ett erfaret och stabilt hem han får den trygghet och kärlek han så längtar efter. Tyson kommer att knyta ett oerhört starkt band till sin nya ägare. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet. Tyson har inget emot att bo som ensam hund och därmed få lägga beslag på all den eftertraktade uppmärksamheten, men kan även dela hemmet med en stabil hund i liknande storlek. Han har träffat katter i hägnet och blev så ivrig att de fann bäst att smita undan. Det är troligt att han i sitt nya hem kan bo med en hundvan katt under förutsättning att det inte är en trång miljö.Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: