Tundra – Hundhjälpen

Född: 2014 apr
Kön: Tik
Höjd: 61 cm
Längd: 56 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 61 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Tundra finns för omplacering i Uppsala där hon gärna träffar intresserade. Måtten är från 2016 och således inte helt aktuella.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-08-01
Senast uppdaterad: 2018-08-29
Ankom Sverige:


Hur lilla Vica hade blivit helt ensam i livet vet vi inte. Vad vi vet är att hon var mycket illa ute när hon hittades. Den lilla valpen satt alldeles ensam vid vägkanten i utkanten av staden Cernavoda. Personal från hägnet råkade passera, och då deras uppdrag just var att hitta nödställda djur, stannade de genast bilen för att kontrollera Vica. Med lite lock och list lyckades man snabbt fånga in henne och förskräcktes av hur utmärglad hon var. Man frågade runt i området för att se om valpen hörde hemma någonstans men ingen sade sig ha sett henne förut. Vica fick då följa med tillbaka till hägnet där hon genast möttes av djurvårdare och veterinär. Den senare tog sig en titt och bedömde Vica till ca fyra månader gammal. Valpen var oskadd, men vid mycket dåligt allmäntillstånd. Hon gavs näringsdropp och fick sedan vila ut i en egen vrå, där hon genast försjönk i djup sömn. Vica har sedan länge återhämtat sig från sin tuffa start i livet men trivs inte så bra i hägnet utan bör snarast få flytta till en lugnare miljö i ett svenskt hem. Vi hoppas någon bland Hundhjälpens alla vänner ska få upp ögonen för denna fina tjej och skänka henne flygbiljetten till Sverige och ett bättre liv!

I Sverige / från hemmet:

En riktig pärla! Tundra kom till Sverige och sitt nuvarande hem i februari 2017, och har sedan dess gjort stora framsteg. Hon är en väldigt mångsidig hund. En klok och eftertänksam tjej som inte rusar rakt på, utan undersöker hur saker och ting egentligen står till. Hon busar gärna med hundkamrater och springer snabbt som vinden i skog och mark, hennes absoluta favoritställe. En mysig kamrat i soffan som gärna åmar sig på rygg när du vunnit hennes förtroende.

Tundra omplaceras då hon visar väldigt tydligt att hon inte trivs som ensamhund, och nuvarande hem inte har möjlighet att skaffa fler hundar. Hon blir helt enkelt väldigt nedstämd av att vara ensamhund och blir otroligt ledsen när det är dags att lämna kompisarna i hundhagen. Då hon inte är helt mogen att följa med nuvarande ägare i livliga miljöer så blir det för mycket ensamtid för henne. Tundra söker ett lugnt och tryggt hem på landet, alternativt i en mindre stad med närhet till grönområden, skog och mark. Gärna boende med trädgård / täppa så att hon kan ligga ute och mysa i gräset. Andra hundar ska finnas i hemmet då hon verkligen vill ha en flock.

Tundra trivs bra med alla hundar hon träffar och har ett fantastiskt hundspråk. Hon går även bra med katt inomhus. Hon har heller inga problem med att umgås med lugna, snälla barn. Tundra är en helt fantastisk hund som kommer att få ditt hjärta att smälta. Hon är charmig och mjuk och intelligent. Hon älskar att vara ute och tycker det är roligt att söka efter godsaker. Att tugga på pinnar kan hon göra i timtal.


 I Rumänien:

I Sverige:


%d bloggare gillar detta: