Traian – Hundhjälpen

Född: 2015 jan
Kön: Hane
Höjd: 54 cm
Längd: 61 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 22 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-06
Senast uppdaterad: 2018-06-06
Ankom Sverige: 2018-09-15


Traian föddes någonstans i Cernavoda, några dagar in på det nya året. Snabbt hände något dåligt – för vid endast ca 6 veckors ålder hittades han ensam i en gränd av personal från SaveTheDogs. Februari är en grym månad då gatuhundar som kämpat genom vintern börjar få slut på krafter. En valp är chanslös. Traian var för svag för att ens orka bli rädd när han omhändertogs. Han var en smutsig, liten trashank som knappt vägde någonting att lyfta. Livet räknades i återstående dagar vid räddningstillfället. Nu vände allt ändå till det bättre och Traian virades in i en varm filt och kördes snabbt till hägnet där de medicinska assistenterna genaste ordnade fram valpmat och en egen lugn vrå. Under en värmelampa kunde han sedan somna, trygg för första gången i sitt korta liv. Med så här unga valpar är det alltid osäkert om de kommer att överleva. Traian kämpade sig igenom några kritiska dygn och till allas stora glädje började han snart ta för sig. Idag är Traian en frisk och vänlig grabb som är mycket förtjust i ”sin” personal. Med alla sina goda kvaliteter anses han vara en förträfflig kandidat till det svenska adoptionsprogrammet – så här har vi honom nu, fine Traian!

Traian blir väldigt nyfiken när han ser att vi tittar på honom. Efter en kort stunds tvekan kommer han fram och hälsar på ett artigt och belevat sätt. Vi mutar honom med lite hundgodis och han slappnar snabbt av och låter oss kela och mysa med honom. Mysstunder är bristvara i hägnet med så många hundar – så Traian blir så förvånad över vår uppmärksamhet att han först blir nästan handlingsförlamad. Snart är han på banan igen och följer glatt med på en promenad kring hägnet. Han är en mycket vänlig och behaglig personlighet som är lätt att komma överens med, bara man inte är påflugen för då drar han sig tillbaka. Traian är balanserad i sitt temperament, dvs han kan både busa till det och lugnt vila och betrakta. I hundsällskap är han populär tack vare sitt trevliga sätt. Andra hundar trivs i hans sällskap och söker upp honom. Även katter känner sig trygga i hans sällskap.

Till vår fantastiske Traian söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli en älskad familjemedlem och ta del av livets goda. Hemmet ska inte vara centralt beläget på en större ort. En egen trädgård / täppa vore underbart för vår livsnjutare. Han önskar sig snälla människor, roliga äventyr i markera och mycket mys. Inga barn under skolåldern. Traian delar gärna hemmet med en glad hundkamrat.


 

 


%d bloggare gillar detta: