Tracey – Hundhjälpen

Född: 2016 jul
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 59 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 20 kg (cirka)
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-15
Senast uppdaterad: 2018-09-30
Ankom Sverige: 2018-09-29


Tracey som idag stoltserar med en tjock och vacker päls var bara en liten, smutsig tova när hon vid tre månaders ålder anlände till hägnet. Det var ett ungt par som kom promenerandes med en korg mellan sig. I korgen låg Tracey som man sade sig ha hittat utanför sin lägenhet. Då de sett att valpen var ensam och behövde hjälp, beslöt de sig för att ingripa. Hundskötarna tog sig genast an den lilla valpen som bytte färg när hon badades och smutsen spolades bort. Tovor klipptes och sedan kom den efterlängtade matskålen fram. Tracey gjorde stora ögon och skyndade sig att äta upp. Veterinären anlände och gjorde en första koll. Valpen var utan skador men mycket mager och medtagen. Tracey återhämtade sig snart och fick då flytta in i en inhägnad tillsammans med andra unga hundar. Då hon är en lite försiktig tjej
hamnade hon lite i skymundan, men personalen arbetar nu aktivt med henne för att försöka stärka hennes självförtroende. Hägnet gynnar dock inte dessa försiktiga hundar och Tracey har därför ett stort behov av att få flytta till sin alldeles egna familj för att där i egen takt börja ta för sig av livet. Här har nu vår vackra Tracey, redo för livets stora resa och med passet färdigt i tassen.

Tracey är i lekparken när vi träffar henne. Hon ser oss på långt håll och blir genast lite avvaktande. Personalen har berättat för oss om henne och vi tar därför inte någon större notis om vare sig henne eller de två andra hundar som är där. I stället satsar vi på att väcka nyfikenhet och avståndsminskande. Vi sitter lugnt på marken och samtalar – och till vår stora glädje ser vi Tracey närma sig. Hon kommer försiktigt fram och tar mjukt emot lite hundgodis. Efter en stund blir hon riktigt uppspelt och springer ivrigt omkring som för att visa upp sig. Ideligen passerar hon oss och
snappar åt sig lite gott. Det är viktigt att man i hennes framtida hem kan ta stor hänsyn till henne och inte pressa henne i situationer där hon inte känner sig bekväm. I hundsällskap är Tracey en stjärna. Hon har vänner av båda könen och visar äldre och mer erfarna hundar stor respekt. Med sitt mjuka sätt tror vi att hon utan problem kan bli god vän även med en katt i sitt framtida hem.

Till vår underbara Tracey söker vi nu ett lugnt och inkännande hem där hon får ”växa” till en trygg och stabil tjej. Hemmet ska vara lugnt beläget, idealiskt med en egen trädgård / täppa där Tracey får börja sitt nya liv. Barn under skolåldern får inte finnas i hemmet. Tracey ska bo med en trevlig och snäll hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet.%d bloggare gillar detta: