Top – Hundhjälpen

Född: 2017 mars
Kön:
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-02
Senast uppdaterad: 2017-08-02
Ankom Sverige:


Djur anländer till hägnet på alla möjliga underliga sätt. Top, tillsammans med syskonen Tip och Tap anlände i en kartong som ställdes utanför ingången till hägnet. Personalen som anländer tidigt på morgonen är vana med att ”presenter” anländer under natten. Frågetecknet är bara om kartongen, väskan eller säcken innehåller katter eller hundar. Denna gång när man öppnade locket tittade tre pyttesmå katter upp och blinkade i dagsljuset. De var ca månaden gamla och pep förtvivlat, säkerligen väldigt hungriga.

Med tanke på hur de anlände kanske mamman bott hos någon som inte velat ta ansvaret för kattungarna – och vid alldeles för tidig ålder separerat dem från mamman. Nu hade småttingarna i alla fall varandra och tillbringade den första månaden tätt tillsammans i en korg medan de återhämtade sig fysiskt och mentalt. De finner fortfarande stor glädje och trygghet i varandras sällskap, men har även börjat utveckla sina personligheter och särdrag. Vi hoppas de ska slippa tillbringa lång tid i det visserligen fina katthuset – men varje katt förtjänar ett eget hem med egna människor som älskar den – och varje adopterad katt ger en annan katt i nöd möjligheten till skydd. Syskonen är nu redo för resan till fjärran land – här presenterar vi fine TOP!

Top är en sprallig kille som gärna leker med de leksaker som ligger överallt i katt-huset. Han springer efter bollar och tyg-möss, jagar fjädervippor och varför inte syskonen då och då – för att fånga in dem till en kamratlig brottningsmatch. Top är annars den mest självständige av dem. Han kan traska runt på egna upptäcksfärder och sitter gärna i uterummet och studerar omgivningarna som om det vore en teaterföreställning. Han blir glad när man tar sig tid med honom och vill då gärna busa till det lite. Pinnar med leksaker i änden är givna favoriter och Top skuttar så han slår kullerbytta.

Han är väldigt förtjust i sina skötare, men blir av förståeliga skäl först lite osäker inför nya människor. Vi har ingen brådska utan sitter lugnt och pratar på golvet i katthuset och snart har vi Top och syskonen kring oss, nyfiket studerandes oss från alla vinklar. Hade vi bara lite mer tid så skulle vi bli riktigt goda vänner.

Till vår charmige Top söker vi nu ett fantastiskt hem där han får del i kattlivets bästa; en mjuk och gosig bädd, en matskål fylld med godbitar, ett berikat liv och väldigt snälla människor. Top kan tänka sig bo som ensam katt men flyttar väldigt gärna tillsammans med något av syskonen. Finns hund i hemmet ska den vara lugn och katt-vänlig. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d bloggare gillar detta: