Tiron och Jackson – Hundhjälpen

namn Tiron
Född: 2016 mar
Kön: Hane
Höjd: 55 cm
Längd: 55 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 26 kg
Kastrerad: Ja
namn Jackson
Född: 2014, våren
Kön:  Hane
Höjd: 60 cm
Längd:
Hals: 41 cm
Bröst:
Vikt: 38 kg
Kastrerad: Ja

Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Placeras endast tillsammans

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-10-27
Senast uppdaterad: 2019-10-27
Ankom Sverige: Tiron 2017-02-05 , Jackson 2015


I Sverige:
Omständigheter i det gemensamma hemmet har gjort att dessa två underbara – och känsliga killar tyvärr inte kan bo kvar. De har ett oerhört starkt band och är varandras tröst / stöttepelare och kommer därför endast att överlåtas tillsammans. Överlåtelsekostnaden är minimal då hundarnas välmående står i fokus.
Båda hundarna har sedan ankomsten till hemmet utvecklats mycket positivt. Båda känner stor trygghet med varandra och med matte. De bor på landsbygden och älskar att strosa runt i den inhägnade trädgården eller gå på långa promenader i markerna. De följer gärna med i bil men Tiron som är mycket förtjust i hemmets katter väljer ibland att vara hemma med dem i stället. Deras vänskap är cementerad och det är Jackson som trots sin egen otrygga bakgrund kunnat hjälpa Tiron över hans rädslor. Att nu skilja dem åt är uteslutet. Vi söker nu Dig som kan erbjuda dessa två fantastiska pojkar ett evighetshem – det får inte bli fler flyttar. Du ska ha en lugn livsstil, måste bo i lugn miljö och får inte ha småbarn hemma. En inhägnad trädgård vore en stor bonus då hundarna älskar att ligga i gräset och titta på moln och fjärilar – när säsongen är rätt. Du måste också förstå att inte pressa hundarna i någon situation utan låta dem fortsätta sitt gemensamma liv i harmoni med varandra och i den lilla värld som passar dem. Finns en snäll hund i hemmet är det ok, men det får gärna vara en tik. Katter är givetvis blivande vänner.

Tiron – bakgrund:
Tiron anlände till SaveTheDogs hägn i staden Medgidia som liten valp. Han hittades vid sidan av en väg av ett ungt par som tog honom med till kliniken, svårt skadad och skräckslagen. Lårbenet var av och han hade stora sårskador – efter närkontakt med en bil. Skadorna åtgärdades men bakbenet har en lätt felställning. Tiron har haft det svårt i hägnet då han snabbt utsågs till hack-kyckling och fick tillbringa dagarna med att hålla sig undan sina plågoandar. Stressen och konkurrensen var för honom mycket svår och behovet att få resa till Sverige akut. Tiron sökte tröst hos personalen och var väldigt älskad med sitt vänliga och mycket mjuka sätt. Han har i kamraten Jackson funnit en bäste vän och förebild.

Jackson – bakgrund:
Jackson är en grabb från Kreta, Grekland. Han hittades där med sina sex syskon i en kartong utanför en affär. De omhändertogs av en lokal organisation och spriddes sedan till adoptivhem i Österrike, Danmark och Sverige. Jackson har fått en olycklig start i Sverige där han bollats mellan flertalet olika hem / fodervärdar vilket givetvis varit oerhört tufft för honom då han aldrig fått en chans att knyta an till snälla människor. Vissa personer i hemmen har upplevts som skrämmande medan det i andra hem funnits små barn vilket gjort att tid och engagemang för hund saknats. Han har känt sig otrygg och ledsen. I Tiron har han funnit en själsfrände och är för denne ett stort stöd.


 

 


%d bloggare gillar detta: