Tip – Hundhjälpen

Född: 2017 mars
Kön: Hane
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-02
Senast uppdaterad: 2017-08-02
Ankom Sverige:


Djur anländer till hägnet på alla möjliga underliga sätt. Tip, tillsammans med syskonen Top och Tap anlände i en kartong som ställdes utanför ingången till hägnet. Personalen som anländer tidigt på morgonen är vana med att ”presenter” anländer under natten. Frågetecknet är bara om kartongen, väskan eller säcken innehåller katter eller hundar. Denna gång när man öppnade locket tittade tre pyttesmå katter upp och blinkade i dagsljuset. De var ca månaden gamla och pep förtvivlat, säkerligen väldigt hungriga.

Med tanke på hur de anlände kanske mamman bott hos någon som inte velat ta ansvaret för kattungarna – och vid alldeles för tidig ålder separerat dem från mamman. Nu hade småttingarna i alla fall varandra och tillbringade den första månaden tätt tillsammans i en korg medan de återhämtade sig fysiskt och mentalt. De finner fortfarande stor glädje och trygghet i varandras sällskap, men har även börjat utveckla sina personligheter och särdrag. Vi hoppas de ska slippa tillbringa lång tid i det visserligen fina katthuset – men varje katt förtjänar ett eget hem med egna människor som älskar den – och varje adopterad katt ger en annan katt i nöd möjligheten till skydd. Syskonen är nu redo för resan till fjärran land – här presenterar vi fine TIP!

Tip är en pigg och aktiv kille som gärna leker med de leksaker som ligger överallt i katt-huset. Han springer efter bollar och tyg-möss, jagar fjädervippor och varför inte syskonen då och då – för att fånga in dem till en kamratlig brottningsmatch. Tip är nyfiken och godmodig och har stor mys-potential. Han blir glad när man tar sig tid med honom och vill då gärna busa till det lite. Att sitta i famnen är han för ung för att ha tålamod till.

Tip blir däremot väldigt förtjust när en låda med nya leksaker kommer fram och ägnar en hel del tid åt att tömma den. Han är väldigt förtjust i sina skötare, men blir av förståeliga skäl först lite osäker inför nya människor. Vi har ingen brådska utan sitter lugnt och pratar på golvet i katthuset och snart har vi Tip och syskonen kring oss, nyfiket studerandes oss från alla vinklar. Hade vi bara lite mer tid så skulle vi bli riktigt goda vänner.

Till vår charmige Tip söker vi nu ett fantastiskt hem där han får del i kattlivets bästa; en mjuk och gosig bädd, en matskål fylld med godbitar, ett berikat liv och väldigt snälla människor. Tip kan givetvis bo som ensam katt i ett hem där han ägnas mycket tid, men skulle bli själaglad om bästa vännen, systern Tap fick följa med. Finns hund i hemmet ska den vara lugn och katt-vänlig.%d bloggare gillar detta: