Timon – Hundhjälpen

Född: 2014 jun
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals: 38 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 20,6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-11-16
Senast uppdaterad: 2019-12-06
Ankom Sverige: 2020-01-26


Otaliga är de valpar som hittas i och kring staden Cernavoda i södra Rumänien. Somliga är födda på gatan och hittas med mor och syskon. Andra är helt ensamma, utkastade från något hem eller kvar efter mor och syskon gått under av svält eller av människors åtgärder. Timon var en av dessa valpar som hittades allena. Han satt och huttrade på en parkering när Federica passerade. Hon arbetade då som veterinär vid hägnet och kunde snabbt bedöma att Timon behövde hjälp. Hon plockade upp honom i famnen där han sprattlade lite försiktigt för att sedan försöka gömma sig innanför hennes jacka. Framme på arbetsplatsen bedömde Federica valpen till ca 4 månader gammal. Han var mager som en sticka och svårt uttorkad. Tack och lov hittade hon inga skador, så efter mat och bad fick Timon en korg, en filt och en egen vrå där han kröp ihop till en liten boll och somnade, den första goda sömnen i hela livet kan vi tro. Timon har nu vuxit upp till en stilig grabb som önskar så mycket mer av livet än att traska runt i en liten inhägnad med föga stimulans. Denne fine gosse har siktet inställt på att bli familjehund i Sverige – så här visar vi nu för Hundhjälpens alla vänner vår bäste Timon!

Timon står ofta i sin inhägnad och blickar ut i fjärran. Han har en drömmande blick i ögonen – och även om han inte vet vad som finns utanför hägnets murar så verkar han längta till något annat än hägnets trängsel, rutiner och allmänna monotoni. När vi kommer tillsammans med personalen blir han själaglad, då han förstår att nu blir det i alla fall ett litet avbrott – och en chans att briljera. Timon får ta med sig sin bästis Bobo till lekparken, där de sedan tumlar om en stund i höstsolen. Det är så skönt att få sträcka på benen och springa lite ostört. Vi får lätt kontakt med de båda hundarna som glatt svansar runtomkring oss. Timon är egentligen en väldigt sällskaplig kille, men som det ska vara i hundvärlden vill han betrakta oss en kort stund först – så att han ser att vi är snälla. Sedan är det fritt fram för kel och godbitar. Timon har en tydlig längtan av att få uppmärksamhet och närhet och vi ser att här finns ”bästa-vän kvalitet”. Han har ett balanserat temperament och växlar lätt mellan aktivitet och vila. I sällskap av andra hundar visar han en bra kommunikation och har därmed många goda vänner. Han tar aktivt del i den lek som erbjuds, men kan också småbusa enskilt med Bobo.

Till vår charmige Timon söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli en älskad familjemedlem och ta del i de äventyr som bjuds – ute i skog och mark. Däremellan tror vi TV-soffan kan bli en favorit. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Timon bor gärna med en trevlig hundkamrat, helst en tik. Vi tror även att han kommer att kunna dela hemmet med en hundvan katt. 

%d bloggare gillar detta: