Timmy – Hundhjälpen

Född: 2015, juni
Kön: Hane
Höjd: 55 cm
Längd: 56 cm
Hals: 43 cm
Bröst:
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-01-12
Senast uppdaterad: 2020-03-20
Ankom Sverige: 2020-03-15


I Sverige:
Med fodermattes egna ord: Timmy är en väldigt mjuk och försiktig kille, han har precis insett att människor är trevliga saker som bjuder på gott och klappar och gosar. Vid en första anblick så kan han verka blyg, men tar man det bara lugnt och varsamt så kommer han fram av sig själv och vill nosa. Om det ”råkar” trilla en bit skinka vid denna människa så blir han snabbt din vän. Han har för första gången nu fått en mjuk och varm bädd i jourhemmet och hela hans spända kropp slappnade av första natten. Det var lite läskigt att gå ut och kissa första gångerna för det var så många nya ljud och dofter här, men han söker upp sin människa, sin trygghet, när han behöver och tar in all omtanke och kärlek han får för att fortsätta vara modig. I sitt tuffa förflutna så var det ingen fördel att vara snäll och försiktig, han blev ofta påhoppad av andra hundar och känner sig därför inte trygg med dem i första taget, han är dock vänlig mot alla men som hans människa måste man se till att han för resten av livet ska slippa återtraumatiseras av andra hårdhänta eller tuffa hundar.

Han kan absolut bli kompis med en snäll hund i hushållet och skulle säkert kunna växa lite och utveckla sitt mod ännu mer om han har någon att följa, även om det bara är en hund i vänkretsen. Det tog bara ett dygn innan han tydde sig till jourmatte och han är väldigt mysig och älskvärd, går fantastiskt fint i koppel men behöver vänja sig lite att ta på och av selen då han gärna spänner sig och blir lite osäker när man måste ta på honom överallt, så första gångerna man behöver hantera honom, lyfta eller göra annan vård så måste man ha avsatt gott om tid och gott om gott! Det är inga problem när han litar på en, bara man tar det i hans takt i början. Han är osäker i nya och stimmiga miljöer och kan reagera på plötsliga ljud, och skulle nog kunna blomstra mer i ett lugnare bostadsområde. Han är duktig på att vara ensam en stund och är i princip rumsren, men självklart vill han vara med sin nya människa så mycket det går ändå, han skulle bli en fantastisk Netflix and Chill hund och bara få slappna av i soffan med dig står högt på denna väna killes blygsamma önskelista.

Bakgrund
Livet blev julklappen. Några dagar före före julen 2015 beslöt Mihaela Baisan som driver det lilla, privata hägnet STAAD i staden Neptun vid Svarta Havet att som julklapp ge en framtid till några av de hundar som väntade på avlivning vid det ökända dödshägnet Biobaza i Mangalia. Under tre dagar hämtades ett flertal hundar därifrån, hundar som skulle ha avlivats med brutala metoder inför ögonen på sina kamrater inom några dagar. Valparna Timmy, Connor, Daya, Vera och Eliza gavs på detta sätt en framtid. Syskonen var vid räddningen ca 6 månader gamla, väldigt magra och fulla av ohyra. När de märkte att Mihaela visade dem uppmärksamhet försökte de desperat nå henne genom gallret. (Ni kan se bilder från dagen då de räddades här.) De var skräckslagna efter vad de varit med om – säkerligen både före infångandet, och därefter. I bilen på väg till STAAD kröp de ihop intill varandra, som för att gömma sig. Väl framme i det lilla hägnet fick de vila ut, äta sig mätta och bli tillsedda av veterinär. Daya, Vera och Eliza har redan funnit sina evighetshem i Sverige och vi välkomnar nu bröderna till vårt adoptionsprogram. Här presenterar vi fantastiske Timmy.


Bilder från Sverige:


Bilder från Rumänien:


%d bloggare gillar detta: