Tiby – Hundhjälpen

Född: 2014 dec
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 49 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 61 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-20
Senast uppdaterad: 2018-11-12
Ankom Sverige: 2018-12-16


De allra flesta av de hundar som omhändertas av SaveTheDogs har ingen annan historia än att de hittats ute i samhället. Ingen vet varifrån de kommer eller hur de kommit dit. Gemensamt är dock det dåliga skicket på hundarna – som varierar från mager till i princip döende. Tiby var ca 1½ år gammal när han uppmärksammades i utkanten av Cernavoda. Hägnets chaufförer gör dagliga rundor i staden för att identifiera djur i nöd – och denna vackra maj-dag väckte Tiby deras uppmärksamhet. Han låg platt på en gräsmatta helt exponerad i solen – inte normalt för en svart gatuhund under den redan mycket varma maj-solen. Man stannade bilen och gick föra att undersöka. Det stod snabbt klart att Tiby låg där han låg för att han inte orkade mycket annat. Han var så gravt uttorkad att huden var nästan oelastisk. Det blev en snabb färd till kliniken där Tiby omgående vätskades upp. Inom några dagar återvände livsandarna och ögonen började återfå sin klarhet och glans. Efter några veckor började Tiby ta för sig och därifrån gick allt bara framåt. Tiby trivs dock inte i hägnet då han blir svårt stressad av den stora mängden hundar. Framtiden finns i Sverige och behovet av att snarast få resa är stort. Vem i vårt avlånga land saknar just en Tiby?

Tiby är en godmodig och relativt självständig kille. Han umgås gärna med personalen och de volontärer han träffat, men då han tycker att tillräckligt mycket roligt har hänt så traskar han lugnt iväg för egna aktiviteter. Tiby är i lekparken när vi träffas – han får vara där ensam med personalen då han behöver denna lilla egentid. Han är en klipsk kille som briljerar kring klätterställningen i parken – givetvis mot en godtagbar belöning. Han hälsar vänligt på oss och vi kliar honom i den tjocka pälsen så han nästan ramlar omkull av lycka. Tiby tränar just nu på att gå i koppel så vi tar honom med på en promenad kring hägnet, där de omhändertagna åsnorna och hästarna väcker stort intresse. Att snusa på stenar och buskar är också intressant då där finns dofter från andra hundar som passerat. Tiby är sedan nöjd med att vi lugnt vilar tillsammans en stund under ett stort, skuggande träd. Det känns som han förstår svenska vilket han givetvis inte gör – men han lyssnar mycket uppmärksamt på allt vi säger och verkar bifalla.

Till vår charmör Tiby söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han gärna vill bo som ensam hund för att få lägga beslag på all uppmärksamhet. Finns redan en hund bör det vara en trygg tik i liknande storlek. Inga barn under skolåldern. Framtida skogsäventyr hägrar!


 


%d bloggare gillar detta: