Thor – Hundhjälpen

Född: 2014
Kön: Hane
Höjd: 61 cm
Längd: 54 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 70 cm
Vikt: 26,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Thor är en av våra handikappade hundar och har en deformerad tass med permanent hälta som resultat.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-07
Senast uppdaterad: 2018-04-07
Ankom Sverige:


Personal från SaveTheDogs gör regelbundna turer i och kring Cernavoda för att hitta och undsätta djur i nöd. Vid en biltur genom den fattiga stadsdelen Columbia såg man en större hund halta fram längs vägen. Ingen skadad hund körs förbi, så man stannade bilen och lockade till sig Thor som inte kunde motstå den framsträckta godbiten. Han fick följa med tillbaka till hägnet där veterinären undersökte hans skada. Vänster framtass var svårt deformerad efter en gammal självläkt skada och hade ett öppet sår. Skadan har undersökts av specialist och flera lösningar har övervägts men inte fullföljts av olika skäl. Thor kommer därför att ha kvar sin hälta livet ut. Han är den kramigaste hunden i hela hägnet och väldigt älskad av hela personalen. De önskar honom en bättre framtid än hägn-tillvaron där han får så lite av den uppskattning han söker varje dag. När svenska Jennifer arbetade vid hägnet fanns han vid hennes sida varje dag – som en solstråle i den stundtals tuffa miljön. Nu hoppas vi alla att han ska hitta sitt evighetshem i Sverige. Thor står redo med passet i tassen och väntar. Här har vi vår underbare filur!

Thor är en fantastisk hund som stortrivs med alla som är snälla; människor, hundar och katter. Han älskar att stå på bakbenen och krama om personalen – och står då stilla en lång stund med en drömmande blick i ögonen. Hjärtat smälter på den som fått en kram. Det här är en hund full av kärlek – och man bara älskar honom tillbaka. Thor är sitt handikapp till trots en väldigt pigg och lekfull grabb. Stunderna i lekparken är hur roliga som helst. Thor snusar runt lite på egen hand och skuttar av glädje när några kamrater ansluter. Det springs och busas hejvilt. Vi ser Thors fina hundspråk när han umgås med vännerna – han inbjuder till vänskap och lek och får de andra att känna sig trygga i sitt sällskap. Återigen i vänlig anda hälsar han på några av hägnets katter som efter en stund stryker sig mot hans ben. Thor tränar som bäst på att ta små promenader i koppel och njuter väldigt av att en stund få lämna den invanda miljön i inhägnaden.

Till vår underbare Thor söker vi nu ett livslångt hem där han får bli älskad och uppskattad. Hemmet ska vara beläget i marknivå och ha en egen trädgård / täppa där han kan ligga och filosofera när andan faller på. Inga barn under skolåldern. Thor som är en sällskaplig grabb bor gärna med en snäll och glad hundkamrat.
%d bloggare gillar detta: