Tessa – Hundhjälpen

Född: 2013 sep
Kön: Tik
Höjd: 55 cm
Längd: 51 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 15,7 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Vi har valt att placera Tessa i kategorin ”särskilda behov” och diskuterar detta ytterligare med intresserade personer.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-01
Senast uppdaterad: 2017-12-01
Ankom Sverige:


Vår underbara Tessa hör till de otaliga hundar som saknar historia annat än att de vid något tillfälle hittats in staden Cernavoda och där omhändertagits. Tessa var ca tre månader gammal när hon i kallaste december hittades i en park. På vintern är de små parkerna öde och inte mycket att äta går att hitta där. På sommaren kan en gatuhund hitta matrester som kastats. Tessa var oavsett för ung för att ha kunnat klara sig på egen hand och då SaveTheDogs personal dessutom såg att hon var utmärglad så togs hon med direkt. Vintermånaderna är grymma för hundarna i samhället då de redan är försvagade av svält. Kylan skördar då många offer. Tessa hade tur. Hon har vuxit upp i hägnet och är där en riktig glädjespridare då hon älskar ”sin” personal och har tid i världen att tala om det för dem. Vi har valt att placera Tessa i kategorin ”särskilda behov” då hon har en lite avvikande ställning på sina bakben – något vi förklarar i detalj för den som intresserar sig för denna kärleksfulla tjej. Tessa är alldeles för positiv och kärvänlig för att måsta tillbringa mer tid i hägnet som trots allt begränsar hennes liv. Hon står nu redo med passet i tassen och väntar på sin alldeles egna familj – som hon får glädja från morgon till kväll. Här presenterar vi nu finaste Tessa!

Tessa spanar ivrigt efter ”lediga” människor. Hon har ett stort behov av att få närhet och att känna sig önskad och älskad – och hon ÄR omöjlig att motstå. Hennes glada uppsyn är obetalbar. Snabbt är hon framme och hälsar och att vi är nya bekantskaper gör det denna gång ännu intressantare. Tessa snusar snabbt igenom både oss och våra medhavda väskor – och till sin stora lycka hittar hon där lite godbitar – en lyx i hägntillvaron där extra förmåner tyvärr inte står på den dagliga agendan. Tessa mumsar saligt i sig och vem kan då motstå de bedjande, vackra ögonen – så det slinker med några godbitar till. Tessa vill gärna leka så vi tillbringar en stund i lekparken där hon njuter av att få röra sig fritt. Hela tiden söker hon upp oss för att visa sin uppskattning och få sig en smekning. Tessa har många goda vänner bland de andra hundarna. Hon har en god social kompetens och de övriga känner sig bekväma tillsammans med henne. Katter har hon också presenterats för. Tessa ville genast leka med dem men katterna sa till att de tyckte hon var lite väl ”glad”. Med lite träning är vi säkra på att hon kommer att kunna bo tillsammans med en katt.

Till vår finaste Tessa söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får den gemenskap hon så längtar efter. Hon bor gärna med en trevlig hundkamrat som då kan hjälpa henne tillrätta i det nya landet.%d bloggare gillar detta: