Tesla (Tessa)- Hundhjälpen

Född: 2014 jan
Kön: Tik
Höjd: 47 cm
Längd: 45 cm
Hals: 37 cm
Bröst:
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Tesla finns i Norrtälje och tar gärna emot besök av intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-02-21
Senast uppdaterad: 2020-02-21
Ankom Sverige: 2016-04-03


I Sverige
Underbart vackra, nattsvarta Tesla finns hos en fodervärd utanför Norrtälje där hon väntar på besök från den person som i framtiden ska bli hennes bästa vän och följeslagare. Så här skriver foderhemmet: ”Tesla är en rolig och go liten tjej som fasat in bra i vår flock på fem hundar – som hon kände sedan tidigare. Hon är lite försiktig i början vid nya möten med både människor och hundar. Hon älskar promenader i skog och mark där det finns mycket att nosa på. Hon gillar också att springa och hon är jättesnabb. Lek med andra hundar uppskattas också. Inomhus är hon lugn och har lätt att slappna av. Soffmys är inget hon tackar nej till, ej heller kvällsteet och kexen”.
Till vår bästa Tesla söker vi nu ett relativt lugnt beläget hem där man har såväl kärlek i mängd samt mycket tid att ägna Tesla. En snäll och glad hundkamrat blir en bonus och vi tror att hon även kan dela hemmet med en hundvan katt. Inga barn under skolåldern. Det är viktigt att förstå att man inte får pressa henne i situationer där hon inte känner sig bekväm utan i stället låter henne stärka sitt självförtroende i den nya miljön i egen takt.

Bakgrund
Mihaela som driver ett litet, privat hägn I staden Neptun vid Svarta Havet hade varit på en kort visit till Bulgarien. Vid gränsövergången på den rumänska sidan, på hemvägen, såg hon en vacker tik med tre små valpar. Mihaela frågade passpoliserna om det var deras hundar men de nekade. De berättade också att hundfångare kom på besök varje vecka och alla infångade hundar då dödades. Mihaela kunde då inte lämna tiken och de små åt sitt öde utan packade in dem i bilen och tog dem med till Neptun. Småttingarna var ca tre månader gamla och det syntes tydligt att tiken var svårt medtagen av att ha försökt hålla dem vid liv. Den lilla familjen flyttade in i hägnet där mamman relativt snabbt erbjöds ett gott hem i Schweiz. De två bröderna hade också turen på sin sida och fick hem i Italien. Tessa som var den blygaste av syskonen blev ensam kvar. Vi hoppas nu att turen ska vända också för denna lite försynta lilla viol – och presenterar henne här för Hundhjälpens alla vänner.


 


%d bloggare gillar detta: