Tega – Hundhjälpen

Född: 2006 jun
Kön: Tik
Höjd: 59 cm
Längd: 59 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 68 cm
Vikt: 29,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Tega är en av våra äldre hundar.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-11-18
Senast uppdaterad: 2017-12-07
Ankom Sverige:


Tega kommer från staden Medgidia, där hon hittades halvdöd av svält utanför ett förfallet hus. Hon var så svag och medtagen att hon inte orkade fly när främmande människor närmade sig. Denna gång var det tack och lov SaveTheDogs personal – så det var ingen fara å färde. Tega togs med till det nu nedlagda hägnet i staden där hon så småningom återhämtade sig och levde upp. Från första stund fick hon ett stort förtroende för personalen och har alltid visat dem glädje och tillgivenhet. Tidigt i höstas flyttades hon till Footprints of Joy och därmed blev hon även aktuell för adoption.

Under flera år levde hon en undanskymd tillvaro i Medgidia vilket är tragiskt. Denna underbara tjej borde redan för länge sedan fått sin biljett till Sverige. Hon är nu en äldre dam, men pigg i sinnet och fortfarande nyfiken på livet. Tegas väntan måste nu ta slut och hon måste äntligen få bli den älskade familjehund hon förtjänar. Tega är full av kärlek att dela ut – så nu söker vi personerna som hon får fördela den på. Tega är en guld-tjej – så snälla Du som har plats i hjärta och hem – ge henne det hon alltid saknat – ett eget hem!

Vår underbara Tega älskar alla snälla människor. Hon blir själaglad när någon i personalen tar sig tid med henne. Man får klia och kela hur länge som helst – Tega ställer upp och visar tydligt hur trevligt hon tycker det är. I lekparken visar hon sig på styva linan genom att modigt klättra upp på klätterställningen. Hon älskar att gå små promenader och är väldigt mån om vårt sällskap. Vi traskar runt på området och tittar på hästarna och åsnorna som fått en fristad här. Tega är storögd och tycker det är roligt med lite omväxling. När vi pausar sätter hon sig lugnt ner och förväntar sig en pratstund. Vi försäkrar henne att hon nu ska få egna människor att glädja – vi måste bara hitta dem först. Tega kommer bra överens med de andra hundarna som hon bor tillsammans med. Hon låter oftast de yngre flockmedlemmarna sköta buset – men då och då kan hon inte låta bli att kasta sig in i leken. Däremellan ligger hon ofta lugnt och funderar på livet, alltmedan hon håller uppsikt över omgivningen. Tega har fått träffa några av de katter som även de är omhändertagna. Mötet gick bra även om Tega inte riktigt verkade förstå hur hon skulle förha sig.

Till vår allra goaste Tega söker vi nu ett fantastiskt hem som vill skänka henne livets bästa – tillhörighet och trygghet. Tega kan tänka sig bo som ensam hund men har heller inget emot en snäll hundkamrat i hemmet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Tega önskar sig ett hem i marknivå med egen täppa / trädgård – där hon till våren kan ligga i solens sken och njuta.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d