Tea – Hundhjälpen

Född: 2020, april
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 46 cm
Hals: 27 cm
Bröst: 50 cm
Vikt: 7,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid 6 månaders ålder och Tea kommer att växa ytterligare. Finns i foderhem i Göteborg

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-10-07
Senast uppdaterad: 2020-10-26
Ankom Sverige: 2020-11-28


En varm juninatt dumpades tiken som fick namnet Audrey och hennes fyra små valpar i gräset vid parkeringen vid Footprints of Joy. Detta är en vanlig företeelse då man nattetid kan vara ”anonym”, dvs slippa skämmas för att man inte tagit emot det stående gratiserbjudandet om gratis kastration av sina hundar – eller bara vill slippa frågor. Audrey var oerhört mager så hon har utan tvekan inte behandlats väl tidigare. Valparna var medtagna med med livsgnista. Hela den lilla familjen – Audrey med valparna Tea, Tixie, Winny och Teddy fick flytta in i ett eget litet rum på veterinärkliniken för att behandlas och återhämta sig. SaveTheDogs lyckades rädda hela familjen – en bragd då det är vanligt att så här små valpar inte alltid överlever p g av sitt dåliga allmäntillstånd. Valparna växer samtliga upp i trygghet nu och utvecklas till härliga individer, fulla av energi. Tea och Winny är aktuella för Hundhjälpen och Sverige. Vi presenterar här för våra vänner vår glädjespruta Tea – som hoppas på att få fira sitt livs första jul i Sverige. Vi håller tummarna!

Tea kastar sig glatt in i vilda lekar med syskonen. Hon har en sprudlande personlighet och älskar när det är roligt. I lekparken kommer hon till sin rätt och visar där hur hon kan springa, klättra och dra i rep. Personalen som vaktar får hela tiden påhälsningar då hon likaledes älskar att bli uppmärksammad. Kommer kopplet fram viftar svansen igång, promenader är mycket populära och Tea som är en nyfikenstrut har fullt upp med alla intressanta syner och dofter. Hon kommer att stortrivas i en kontext där man har mycket tid att ägna sin hund och hon får bli en given familjemedlem. Vi föreställer oss henne springandes på svenska skogsstigar med svansen i topp och glädje lysandes ur ögonen. Till dess har hon kvar lite växande att göra. Tea är vänlig och kontaktsökande och har stor potential. Man måste som ny matte eller husse vara införstådd med att hon helt saknar exponering mot omvärlden och därmed aldrig får pressas i situationer där hon känner sig obekväm. Tea ska själv få välja takten i sitt utforskande av världen. Till vårt pigga lilltroll Tea söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får växa upp till en glad och stolt unghund – med aptit på livet. Hemmet ska inte ha city-läge. Tea vill gärna bo tillsammans med en trygg och snäll hundkamrat som kan vara hennes stöttepelare i allt nytt.


Bilder från Sverige:

Bilder från Rumänien:

 

Räddade: Tea med mamma och syskon.


%d bloggare gillar detta: