Tania – Hundhjälpen

Född: 2014 jan
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 45 cm
Hals: 29 cm
Vikt: 8,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-15
Senast uppdaterad: 2018-08-14
Ankom Sverige: 2018-09-15


Tania förlorade sin mamma vid tidig ålder. Troligtvis har de båda hållit till kring ett sjukhus i provinshuvudstaden Constanta – då det var här Tania räddades, ca 7 månader gammal. Hon var vid tillfället helt ensam och mycket svag från svält och umbäranden. Mihaela hade hört talas om den unga valpen och satte sig i bilen för att hitta den. Tania var extremt rädd, men med lite list och tålamod lyckades räddningsinsatsen så småningom och Tania fick flytta in vid hägnet STAAD. Att Tanias liv hade involverat en eller flera traumatiska händelser stod snabbt klart, då hon var livrädd för såväl Mihaela och hennes personal, samt för andra hundar. Tiden gör dock att de mentala ärren suddas i kanterna och idag är Tania glad att träffa sina favoritpersoner och hon har flera goda vänner bland hundarna att hålla sig till. Isoleringen är bruten och det är dags att hjälpa denna lilla, rara tjej vidare till ett härligt hundliv. Tania är redo med passet i tassen och nu söker vi bara den / de personer som kan ge henne den finaste gåvan – det egna hemmet.

Vi känner till Tania sedan ankomsten till STAAD och gläds åt hennes positiva utveckling. Från att ha dragit sig undan från all kontakt möter vi nu en nyfiken tjej som gärna vill bekanta sig men måste få göra det på egna villkor. Mihaela berättar att när Tania känner sig trygg med en person älskar hon att få sitta en stund i famnen och mysa. Tanias tråkiga bakgrund gör att vi gärna skämmer bort henne en stund med lite extra uppmärksamhet. Vi förstår att hon kommer att blomma upp ytterligare i ett lugnt och förstående hem. Hon kommer att bli sin nya familj mycket tillgiven, men man måste är också ta hänsyn till att hon tillbringat lång tid i en mycket begränsad miljö och därför inte pressa henne i nya situationer där hon inte känner sig bekväm. Tanias tidigare rädsla för andra hundar bottnar helt säkert i dramatiska händelser. Det är roligt att se att hon idag har flera goda vänner och glatt deltar i gemensamma lekar. Hon är också nöjd med att lugnt betrakta och kanske försjunka i egna tankar en stund. Tania har presenterats för katter och mycket mjukt och vänligt hälsat på dem.

Till vår rara, lilla viol Tania söker vi nu ett hem fullt av värme och kärlek, lugnt beläget och utan barn under skolåldern. Tania bor gärna med en mindre / medelstor trevlig hundkamrat som kan bli hennes trygghet i allt det nya. Den får inte vara dominant eller bufflig.%d bloggare gillar detta: