Tammy – Hundhjälpen

Född: 2012 feb
Kön: Tik
Höjd: 52 cm
Längd: 51 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 14,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-13
Senast uppdaterad: 2017-08-13
Ankom Sverige:


Söta Tammy omhändertogs en ruggig decemberdag för några år sedan. Personal från hägnet gör regelbundna rundor i staden och dess omgivningar för att hitta djur i nöd. Tammy hade observerats några gånger i utkanten av staden men man hade nu beslutat att omhänderta henne då hon såg ut att fara alltmer illa.

Tammy hade en tjock päls som dolde en utdragen svält, men man kunde se att hon var medtagen på det sätt hon rörde sig och på den håglösa blicken. Man fick använda en hel del lock och pock för att fånga in henne då hon var väldigt rädd. Helt säkert har människor behandlat henne mycket illa tidigare. Tammy fördes till kliniken där den första medicinska kontrollen genomfördes och det noterades i hennes protokoll att hon var bara ”skinn och ben”.

Efter att ha vilat upp sig och fått nya krafter integrerades Tammy så småningom i en lämplig hundgrupp där hon fann sig tillrätta. Tyvärr är personalens arbetsbelastning i hägnet mycket hög och den tid som krävts för att hjälpa Tammy stärka sitt självförtroende har helt enkelt inte funnits. Därför har hon också mer eller mindre glömts bort när det valts ut hundar till adoptionsprogrammen. Nu är Tammys tid i skuggan förbi och vi hoppas kunna flyga henne till det egna, trygga hemmet i Sverige snarast möjligt. Hägnet kan inte hjälpa henne vidare, men det kan nya matte / husse!

Tammy är en ”blyg liten viol” – en riktig hjärteknipare. Vi ser att hon blir osäker när vi närmar oss, men vi ser också att det i hennes blick finns en längtan – att slippa vara rädd och att få tillhörighet. Vi har avsatt ordentligt med tid för Tammy och sitter lugnt i gräset så att hon inte ska känna sig pressad. Hon avvaktar lite på avstånd, men ser samtidigt att vi har godbitar och att vi är lugna och verkar trygga i situationen. Tiden gör sitt och efter en stund får vi kela lite försiktigt med henne.

Det är viktigt att kring henne ha ett lugnt rörelsemönster och att hålla en lugn och låg samtalston. Därför ska Tammy i sitt framtida hem inte bo med barn då dessa kan skrämma henne. Hon har en god kontakt med andra hundar men väljer alltid de lite lugnare som sina kamrater. Hon är själv lugn och lite filosofiskt lagd. Personalen berättar att hon ofta ses blickandes ut mot horisonten – som i egna tankar. Mjuk som hon är har vi inga tvivel på att Tammy kan bli väldigt god vän med även en katt.

Till vår allra finaste Tammy söker vi nu det hem som kan hjälpa henne att finna trygghet och glädje i sitt liv. Ett hem där det finns tålamod och kärlek i obegränsade mängder – och som är lugnt beläget, med en egen trädgård / täppa. En snäll hundkamrat är ett måste, då den blir en vägvisare i allt det nya. Tammy är i stort behov av att få resa till en gynnsam miljö, så vi hoppas nya matte / husse ska ge sig till känna snarast.%d