Swami – Hundhjälpen

Född: 2012 mar
Kön: Hane
Höjd: 41 cm
Längd: 42 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 16,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-11-16
Senast uppdaterad: 2017-11-16
Ankom Sverige:


Lille Swami anlände till hägnet en februarieftermiddag. Han hade då hittats i området Columbia, ett fattigt område i Cernavoda. Swami var mycket medtagen efter att ha levt på gatan under de kalla vintermånaderna. Det är en tid då väldigt många gatuhundar går under, för svaga för att kroppen ska kunna hantera kylan. Swami var mager och håglös och skulle nog haft stora svårigheter att kämpa sig tillbaka till bättre hälsa på egen hand. SaveTheDogs blev utan tvekan hans räddning. Han gjorde sig snabbt populär bland personalen som gladdes åt hans återhämtning. Varje morgon när kliniken öppnades ( nya hundar förvaras alltid åtskilda ) spanade han ivrigt efter sina favoriter – och den matskål som då alltid snabbt uppenbarade sig. Nu är vår lille charmör redo att söka äventyret i fjärran land. Swami är redo för sin livsresa – passet är i ordning och nu väntar han bara på att matte och husse ska se honom här i adoptionsprogrammet och klartecken ges för resan. Här har vi Swami!

Här har vi en riktig charmör. Swami, som är en relativt lugn och balanserad grabb, vill ha några minuter på sig att bedöma nya människor och miljöer. Så snart han ser att allt är ok och inga hemliga faror verkar finnas, slappnar han av och bekantar sig mer än gärna – en stund – och återgår sedan till andra sysselsättningar. Han är vänlig och belevad – och samtidigt en ganska självständig kille. Han behöver inte ständig uppmärksamhet utan traskar gärna på lite för sig själv emellanåt och ser vad som händer i området runtomkring. Det här är nog en hund som kommer att älska att ha en egen trädgård med staket – där han den varma delen av åren får ströva omkring och ha synpunkter på planteringarna, eller sova under en blommande buske. Under hösten har han ofta setts liggandes i en solfläck, njutandes av värmen. Swami har ett gott hundspråk och umgås utan bekymmer med samtliga de hundar som finns i samma grupp. Han är lugn och stabil och de andra hundarna känner trygghet i hans närhet. Swami har även träffat några av de katter som också bor i hägnet. Mötena har gått galant och vi tror att han kommer att knyta an väldigt till en trevlig katt i det nya hemmet – om sådan finnes.

Till vår underbare Swami söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får bli en älskad familjemedlem. Hemmet bör vara relativt lugnt då han själv är en lite stillsammare kille. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Swami kan tänka sig bo som ensam hund eller dela hemmet med en snäll och lite lugnare hundkamrat.%d