Susanna – Hundhjälpen

Född: 2019, feb
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 48 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 63 cm
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Susanna finns i jourhem i Göteborg där hon gärna träffar snälla intresserade. Observera att mått och vikt är vid 8 månaders ålder och Susanna kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-07-19
Senast uppdaterad: 2019-12-06
Ankom Sverige: 2019-11-27


Denna tidiga aprilmorgon var presenten utanför Footprints of Joy mångfaldig. Här hade under natten dumpats en kull med 9 små valpar, 6-7 veckor gamla och för små att ha tagits från sin mamma. Inlämnaren gav dem ändå en chans till livet – vilket många oönskade valpar inte får då de lämnas åt sitt öde ute i ödemarkerna. Till veterinärkliniken för kontroll och inledande isolering hälsades flickorna Susanna, Ines, Linda, Paloma och Lola samt pojkarna Santiago, Carlos, Felipe och Raul. Några veckor av hårt arbete vidtog för den valpansvariga personalen och tack vare den goda omsorgen överlevde hela syskongruppen. Nu är det full rulle på valparna som lockar fram många glada leenden med sina tokerier. Samtliga är vid god hälsa och skulle må bra av att så snart de rätta hemmen öppnar sina dörrar få sina flygbiljetter. Hägnet är trots den trygghet och vård som erbjuds en begränsande miljö för en ung individ full av nyfikenhet och spring i benen. Vi välkomnar nu till Hundhjälpens adoptionsprogram raraste Susanna med de fina, vita strumporna, redo för livet som älskad familjehund.

Susanna är en väldigt rar och vänlig valp som vill ha det lite lugnare runtomkring sig. När syskonen eller andra unga hundar drar igång det värsta springet och brottandet väljer hon att backa undan lite. Hon är ”kramvännen”, den som alltid söker kontakt med syfte att få en mjuk och stillsam samvaro, med kramar och kel. Susanna kan som alla valpar busa till det, men samvaron med snälla människor hon känner är det viktigaste av allt. I lekparken syns detta tydligt. Susanna håller sig nära oss och svarar genast upp och kommer nära när vi riktar blicken mot henne. Susanna är väldigt lätt att ta till sitt hjärta. Då hon vuxit upp i hägn-miljön saknar hon livserfarenhet och måste i egen takt få bekanta sig med nya personer och miljöer. Det är viktigt att man i det nya hemmet har förståelse för detta och inte stressar henne där hon känner sig osäker. Susanna väljer de lite mjukare hundarna som sina vänner och undviker situationer där äldre eller bossiga hundar visar lite ”attityd”. Hon har ett gott hundspråk och läser även av andra hundar väl. Vi är säkra på att hon i sitt framtida hem även kommer att kunna bli god vän med en katt.Till vår rara Susanna söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem, relativt lugnt beläget. Inga barn under skolåldern. Susanna kan tänka sig bo som ensam hund där man har mycket tid att ägna henne men delar även gärna hemmet med en snäll och trygg hundkamrat.


 


%d bloggare gillar detta: