Sugar – Hundhjälpen

Född: 2014 apr
Kön: Hane
Höjd: 54 cm
Längd: 53 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 66 cm
Vikt: 21,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Sugar har nyligen opererats för HD, se mer information nedan.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-01
Senast uppdaterad: 2017-09-01
Ankom Sverige: 2017-11-04


Rare Sugar kommer från stränderna kring Svarta Havet. Han hittades där av Mihaela och Claudia som båda arbetar med gatuhundarna. De såg en novemberförmiddag en valp irra runt på en övergiven strand. Sommartid är det fullt med turister och då hittar hundarna en hel del gott från överblivna matsäckar. När kylan sätter in är stränderna öde och hundarna svälter. Sugar var bara skinn och ben så damerna beslöt sig att ingripa. Det var inte svårt att locka till sig Sugar – åsynen av något att äta var oemotståndlig och han kom försiktigt fram. Sugar fördes till hägnet i Medgidia där man efter en inledande check bedömde hans ålder till ca 6 månader. Söt som socker = Sugar. Sedan länge finns nu Sugar i Cernavoda där han fört en tillvaro i skymundan. Nu vill vi rikta ljuset mot honom – en grabb med hans härliga karaktär ska inte vandra runt i ett hägn år efter år alltmedan livet sakta rinner förbi. Här har vi nu denne charmige grabb som är redo att resa till sitt evighetshem – i Sverige dit det redan är så många kamrater som fått sin biljett. Sugar står med passet i tassen och väntar – och väntar. Hemmet i Sverige ombedes höra av sig.

Sugar är en mycket trevlig grabb som har alla de kvaliteter som krävs för att bli en bäste vän och en älskad familjemedlem. Han är mycket vänlig och tillmötesgående och tar lätt alla snälla människor till sitt hjärta – och vi tar givetvis honom till våra. Sugar är snabbt framme och hälsar när vi kommer fram till hans inhägnad. Han traskar glatt runt och gör gällande att han önskar lite egentid. Den egna tiden är den största bristvaran i hägnen, där hundratals hundar tävlar om personalens och besökares uppmärksamhet. Vi tar med oss Sugar till lekparken – det bästa hundarna vet. Här får han snusa runt då marken är täckt av intressanta dofter. Även om han har fullt upp med detta håller Sugar ett öga även på oss – för att vara säker på att vi ser hur duktig han är. Han är en charmör av stora mått och även en populär kamrat bland de andra hundarna. Dock har han några tuffa hundar som stör friden och som nyligen attackerade honom.

För att inte situationen ska utvecklas mot regelrätt mobbing har Sugar ett stort behov av att få lämna hägnet. Han vill bo i ett lugnt, tryggt och kärleksfullt hem där man har förståelse för att han precis som alla de hundar som vuxit upp i hägnet har begränsade livserfarenheter och kan vara lite blyg i början. Sugar bor gärna med en snäll hundkamrat som kan hjälpa honom tillrätta i det nya livet. Han har en vänlig inställning till katter. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

Sugar har nyligen opererats för HD och är nu under rehabilitering. Han har ett stort behov av att få lämna hägnet snabbt – då miljön där är mycket ogynnsam för honom och där han redan tidigare var i riskzonen för mobbing – vilket i hundvärlden kan vara livsfarligt. Hemmet får gärna ligga i marknivå och hänsyn måste kunna tas till den medicinska situationen.%d bloggare gillar detta: