Stuart II – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Hane
Höjd: 27 cm
Längd: 32 cm
Hals: 28 cm
Bröst:
Vikt: 5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-16
Senast uppdaterad: 2018-01-16
Ankom Sverige:


Stuart övergavs som ung valp vid motorvägen mellan Cernavoda och Bucharest. Han lyckades i sin förtvivlan ta sig till en näraliggande bensinstation, kanske ditlockad av matrester då det fanns en liten restaurang i samma byggnad. En man i personalen tyckte synd om den lille parveln, byggde en liten koja åt honom bredvid macken – och kedjade honom där – en hund som då vägde ca 2 kg!!! Stuart levde farligt där – han attackerades flera gånger av andra hundar men lyckades fly in i sin koja. Han sågs även som en måltid av en räv – men räddades då av en ung tik som blivit hans vän. Mackägaren ville inte ha tiken där så hon kördes iväg med bil och dumpades några mil därifrån – ute i ingenstans – ett otroligt grymt öde. Mihaela Baisan som driver ett eget litet hägn tankade bilen när hon såg Stuart i sin kedja och upprördes. Med en blandning av hot och böner lyckades hon få med sig Stuart därifrån – och hans ett år långa tid som fastkedjad fick ett slut. Efter att återigen ha attackerats av andra hundar i hägnet finns han nu hemma hos Mihaela där han tillfälligtvis bor tillsammans med hennes katter. Stuart har ett stort behov av att få resa till tryggheten i sitt nya hem i Sverige snarast – så här har vi vår lille herre! Om någon undrar över namnet, så finns Stuart nr 1 redan i Sverige – en så gott som precis likadan grabb, även han räddad av Mihaela.

Stuart har sannerligen inte haft ett lätt liv. Hans behov av en trygg och kärleksfull tillvaro är enormt. Den här lilla grabben vill inget hellre än att bli älskad och bortskämd, men är av förståeliga skäl lite fundersam inför nya människor och ovanliga situationer. När vi träffar honom första gången är vi väldigt noga med at röra oss lugnt och tala med mjuka, låga röster. Så småningom vinner vi Stuarts tilltro och han njuter av att få vara i centrum. Det är viktigt att man i det nya hemmet förstår att han har en svår bakgrund och inte får pressas i situationer han inte kan hantera. För Stuart är tillhörighet väldigt viktig – blir han lämnad ensam är han mycket olycklig. Inte att förundras över är att han är rädd för större hundar – han har ju flera gånger blivit angripen och skrämd. Finns hund i det nya hemmet måste det vara en liten hund och då gärna en tik. Kattsällskap är också välkommet. Inga barn under skolåldern.

Till vår lilla guldklimp Stuart söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där man har förståelse för hans osäkerhet och ger honom den tid och det stöd han behöver för att stärka sitt tilltufsade självförtroende. Hemmet ska vara beläget i lugn miljö ( gärna villa, radhus ) och man ska ha mycket tid att tillbringa tillsammans med honom.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: