Stevie – Hundhjälpen

Född: 2017, mars
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 60 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kronor
Övrig information: Stevie har mycket dålig syn och han finns för närvarande i ett foderhem Söderhamn där han gärna tar emot intresserade
Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se
Till adoptionsprogrammet: 2018-10-11
Senast uppdaterad: 2019-03-29
Ankom Sverige: 2019-02-08


I Sverige:
Stevie var en hund som prioriterades för fodervärdsvistelse i och med krisen vid gamla STAAD. Han skulle ha det svårt att kunna anpassa sig till den nya miljön där. Nu finns han hos sin fodermatte där han rör vid hjärtat hos alla som träffar honom. Trots sin dåliga syn så klarar han sig bra och trivs med tillvaron. Han älskar ”sina” människor och trivs även bra med de andra hundarna i hemmet. Inomhus är han fullständigt trygg men upplever ännu utemiljön som lite oroväckande, mycket beroende på att han inte kan se klart och bilda sig en uppfattning om vad som sker. Stevie var muskulärt svag när han anlände, men bygger nu långsamt upp sin styrka och sin balans. För Stevie ställs viktiga krav på hemmet. Det måste vara lugnt beläget och måste ha en inhägnad trädgård som Stevie får ha som ”bas”, där han kan springa och leka fritt eller bara ligga i solen på våren. En snäll hundkamrat är viktigt, för Stevies trygghets skull. Katter får också gärna finnas. Inga barn under skolåldern. Stevie får inte pressas utan måste få leva livet i sin egen takt och på egna villkor. Han är en speciell hund och kräver en anpassad tillvaro.

Så här skriver fodermatte: ”Stevie är en vacker och otroligt snäll prins som kommer att bli en underbar kompis i rätt hem”.

Historia:
Det vistas ofta hundar kring buss- och järnvägsstationer I Rumänien. De hyser där hopp om att någon kastar överbliven matsäck på marken så de kan få några ynka matbitar. Stevie höll till vid järnvägsstationen i Neptun, nära Constanta vid Svarta Havet. Varje morgon anlände antingen Mamaia eller Doina till stationen för sitt arbete vid STAAD. Varje morgon fick Stevie en brödbit av dem. Det är dock en mycket farlig omgivning p g av tågen samt mycket trafik – och inte minst de kommunala hundfångarna som aviserar en säker död. Man märkte att Stevie såg mycket dåligt och att han löpte stor risk att skadas eller inte överleva. Han hämtades då av Mihaela till det nu krisdrabbade STAAD där han fick en fristad. Det står nu klart att Stevie är i det närmaste blind, eventuellt efter ett trauma / slag mot huvudet. Han har definitivt behandlats mycket illa av människor. I hägnet har Stevie utvecklats till en kärleksfull kille, men allt kring rivningen av det gamla hägnet påverkar honom starkt och han får därmed lämna Rumänien i förtid. Stevie söker nu sitt evighetshem i hundarnas paradisland, Sverige!

Stevie finns för närvarande i ett foderhem i Söderhamn där han gärna tar emot intresserade.


Bilder från Sverige

 

%d bloggare gillar detta: