Stella – Hundhjälpen

Född: 2015 aug
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 54 cm
Hals: 33 cm
Bröst:
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Stella finns hos fodervärd i Nynäshamn i väntan på ett livslångt hem. Hon tar gärna emot besök från intressenter.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-06-04
Senast uppdaterad: 2017-07-20
Ankom Sverige:


En tidig morgon när Mihaela Baisan kom till sitt lilla privata hägn utanför staden Neptun vid Svarta Havet, blev hon omedelbart varse ett tumult i ett buskage. Mihaela förstod att något var på tok. Kring hägnet STAAD finns ett antal frigående hundar som matas och ses till. Dessa har även något av en vakt-funktion, något som tyvärr drabbar även hundar som dyker upp i omgivningen.

”Vakthundarna” skällde och hoppade upprört omkring vid ett litet buskage och där fann Mihaela lilla Stella, platt på marken, skakandes av skräck. Snabbt lyftes Stella upp och plågoandarna sjasades bort. Stella fick tillbringa dagen i förvar i hägnet för att sedan få följa med Mihaela hem för lite extra omvårdnad. Stella var medtagen men oerhört snäll och kontaktsökande. Hon sov tätt intill Mihaela hela första natten.

Troligt är att hon haft ett hem där man tröttnat på henne och valt att dumpa henne stället för att be om hjälp. Stella har hursomhelst en ljus framtid framför sig – som blivande svensk familjehund. Vi presenterar henne här för Hundhjälpens alla vänner.

Stella har nu flyttat in vid hägnet STAAD där hon gärna tar sig an besökare och ”guidar” dem runt. Hon är mycket människokär och tillgiven och vill verkligen inte bli kvarlämnad när man har annat att göra. Den bedjande blicken är svår att motstå.

Stella tar alla chanser till lite mysande och verkar uppskatta varje minut av samvaro. Hon är uppmärksam och ser t o m ut som om hon förstår svenska. Till temperamentet är hon balanserad, åt det lugnare hållet. Emellanåt ser man henne stilla försjunken i egna tankar.

Stella är god vän med de andra hundar hon träffar i hägnet. Hon tar del i deras aktiviteter och får vara med i de avslappnade stunderna. Stora och buffliga hundar undviks – de är nog lite skrämmande – men de i liknande storlek och mindre är givna favoriter. Stella har hemma hos Mihaela även träffat katter och vänligt hälsat på dem.

Till vår rara Stella söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får sitt närhetsbehov tillgodosett samt ett i övrigt trevligt hundliv. Stella kan tänka sig att bo som ensam hund, alternativt med en snäll hund i liknande / mindre storlek.%d