Steffi – Hundhjälpen

Född: 2016 jun
Kön: Hona
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-03-15
Senast uppdaterad: 2018-05-14
Ankom Sverige:


En kvinna boende i staden Mangalia hittade en marsförmiddag en kattmamma med veckogamla kattungar under ett buskage. Området var farligt för katterna – dels för att det frekventerades av många utsvultna hundar – dels för att trafiken om området var omfattande. Kvinnan var godhjärtad och beslöt sig ta hand om den lilla kattfamiljen, vilket även räddade deras liv. Kvinnan skötte om dem efter bästa förmåga några veckor då hon plötsligt hastigt insjuknade allvarligt. Hennes släktingar vägrade befatta sig med katterna. Alternativet att åter sätta ut dem på gatan var uteslutet. Kvinnan ringde och klargjorde situationen för Mihaela Baisan som driver det lilla privata hägnet STAAD i staden. Hon hade inte plats för katterna men förstod samtidigt att det var deras enda chans att faktiskt överleva. Några dagar senare flyttade mamma Mimi med sina två kattpojkar in hos Mihaela. Bara några dagar senare överraskades Mihaela av nyfödda kattungar – Mimi hade varit dräktig igen utan att någon hade vetat om det. Här har vi nu rara Steffi som söker lyckan i livet – i Sverige.

Finaste Steffi!

Steffi är en väldigt rar och vänlig ung katt-tjej. Hon är trygg i sin lilla miljö men har aldrig exponerats för världen utanför. Hela dagarna umgås hon med mamma Mimi, halvbrodern Jiglley och så ett antal andra omhändertagna katter. Livet är ganska monotont, men katterna gör sitt bästa för att hålla varandra sällskap och hitta lite att roa sig med. De katt-leksaker som finns tillgängliga utgör lite distraktion. Mihaela sköter ömt om katterna, men hennes tid är begränsad då hon även handhar ett stort antal hundar vid hägnet STAAD. Steffi är lite blyg inför oss när vi träffas – hon har ju träffat så få människor hittills i livet. Vi ger henne all den tid hon behöver och då hon ser att andra katter tycker vi är ganska roliga så vågar hon slappna av och snart leker hon glatt med de små tygmöss vi gett henne. Vi får hålla henne i famnen och då vi mjukt kliar henne under hakan spinner hon lite försiktigt. Steffi är en väldigt rar tjej som aldrig kommer att komma till sin rätt om hon inte kan få en kärleksfull familj i Sverige som vill skämma bort henne.

Till vår vackra Steffi söker vi nu ett lugnt, varmt välkomnande hem där hon i egen takt får utvecklas till en nyfiken och levnadsglad katt-tjej. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Steffi bor gärna med en snäll katt-kamrat.%d bloggare gillar detta: