Staisy – Hundhjälpen

Född: 2019, jan
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd:
Hals: 38 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 20,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4500 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-07-25
Senast uppdaterad: 2020-07-25
Ankom Sverige:


Staisy är inte från början en Hundhjälpen-hund men då situationen i hennes hem gick lite överstyr så blev vi kontaktade – så nu ÄR vackra Staisy en Hundhjäpen-hund. Hon finns nu att träffa hos sin fodermatte i Stockholm som själv så väl beskriver denna fina tjej:

Staisy är en oerhört rar och fin tjej. Hon kan vara lite försiktig i början men efter ett par dagar när hon känner sig mer säker i det nya hemmet börjar hon säkert busa och visa kärlek. Hon pussar en på munnen försiktigt och nafsar lite lätt på öronen. Det finns nog inte något tillfälle då man skulle behöva höja rösten eller tillrättavisa henne. Hon går fint i koppel och lyssnar på kommandon vilka hon kan en hel del av. Staisy fungerar bra med andra hundar givet att man introducerar hundarna ordentligt. I foderhemmet bor hon tillsammans med fyra andra hundar. Hon har respekt för kompostgaller, hon är rumsren och säger till när hon behöver gå ut. Hon går gärna långa promenader och visar sitt missnöje genom att dra i kopplet om man vänder hemåt alldeles för tidigt. Staisy sover gärna i sängen eller i soffan men trivs även i sin egen bädd. Hon åker gärna i bil antingen i bilbur eller i sele och hon kan lämnas ensam i ett annat rum någon stund men hon lider av separationsångest och behöver träning för att kunna känna sig säker när hon är ensam hemma. Staisy leker gärna på stranden och hämtar boll som man kastar i vattnet. Hon skäller ordentligt när det kommer hem någon, oavsett om det är en familjemedlem eller en gäst, men hon lugnar sig snabbt. Det kan eventuellt vara något hon behöver träna mer på. Staisy har inga problem med andra hundar som hon möter på gatan men hon håller gärna lite avstånd så att hon inte behöver hälsa närmare. I sitt förra hem han hon tränat lite spår vilket hon visat stor talang för. Hon springer förmodligen gärna även i löpspåret. Stacie tycker om lugna barn men det är viktigt att hon får dra sig undan ibland. Hon är en hund med medium energinivå. Staisy behöver en aktiv ägare som är lugn och konsekvent och som tränar henne med uteslutande mjuka metoder.

Kontentan av detta är att vi nu söker evighetshemmet där Staisy får bli stjärna. Inga barn under skolåldern och inte city-läge. Staisy vill väldigt gärna bo med en snäll hundkamrat hos hos någon som har tid i mängd för henne.%d