Sorin – Hundhjälpen

Född: 2013 maj
Kön: Hane
Höjd: 65 cm
Längd: 77 cm
Hals: 48 cm
Bröst: 86 cm
Vikt: 36 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-25
Senast uppdaterad: 2018-11-08
Ankom Sverige: 2018-10-27


Sorin var ca halvåret gammal när han en blåsig novemberdag hittades i mycket dåligt skick utanför en mataffär I Cernavoda. Han hade svårt att stå upp på bakbenen och pälsen var en smutsig och ihoptovad tova som märkbart plågade honom. Sorin fördes snabbt till kliniken där man såg att han led av extrem undernäring och troligtvis hade gjort det från födseln. Bakbenen var deformerade av näringsbrist. Intensivvård sattes in och benen fixerades. Då Sorin ännu var en växande hund var förhoppningen stor att kunna hjälpa honom. Det blev en stor förbättring och Sorin kunde så småningom börja busa och leka som de andra unga hundarna. Han har ett annorlunda rörelsemönster vilket kommer att kvarstå. Detaljer kring detta diskuteras med den som är intresserad av att ge honom ett eget hem – livets allra största gåva. Sorin är resklar och väntar nu bara på en egen familj som önskar sig en stor, lurvig och jättesnäll kamrat. Här har vi vår underbara Sorin.

Sorin är en av de största hundarna i hägnet – och en av de snällaste och lugnaste. Han är en godmodig grabb som sprider en känsla av lugn och välvillighet kring sig. Hans ideala tillvaro vore att få bli gårdshund ute på landet – eller åtminstone ha en stor trädgård att strosa runt i. Till detta ska då höra snälla människor och eventuellt någon hund eller katt. Sorin har en förmåga att få andra djur att känna sig trygga. Han ser också till att dämpa ner hägnets unghundar när deras lek blir lite för vild. Sorin är nog lite av Disney´s Ferdinand – en hjärtego jätte som älskar att lugnt sitta och betrakta omvärlden. Han önskar sig en trygg och behaglig tillvaro med små skogspromenader i egen takt och en mjuk bädd att gosa ner sig i. Det är viktigt att han får känna sig uppskattad och älskad.

Till vår ”gentle giant” Sorin söker vi nu ett fantastiskt hem där man har förståelse för hans situation och låter honom få ett toppenliv på de villkor som passar honom. Inga barn under skolåldern. Sorin kan tänka sig bo som ensam hund bara han ägnas mycket uppmärksamhet, men delar även gärna hemmet med en trevlig, lite lugnare hundkamrat.%d bloggare gillar detta: