Sony – Hundhjälpen

Född: 2017 nov
Kön: Hane
Höjd: 41 cm
Längd: 45 cm
Hals: 31 cm
Bröst: 60 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-05
Senast uppdaterad: 2018-05-27
Ankom Sverige: 2018-05-31


Lille Sony var bara fem veckor gammal när han anlände i en korg till hägnet i Cernavoda (se filmen här). Med i korgen fanns systrarna Toshiba och Nokia samt en fjärde valp som tyvärr avled snart därefter. Det var faktiskt en snäll man i den lilla byn Seimeni som kom med den dyrbara lasten. Han hade hittat de fyra småttingarna på vägen genom byn – utan mamma. Deras chanser att överleva på egen hand hade varit noll. Nu kunde den lilla trion få en trygg uppväxt med bra mat och god omvårdnad. Det som saknas är egna människor som har tid att leka och busa – och att få krypa ihop med på kvällarna till nattens vila. Syskonen är goda vänner och trivs tillsammans, men de är inte oskiljaktiga utan har även andra kamrater. Flickorna Nokia och Toshiba är nu insatta i det finska och det tyska adoptionsprogrammet. För Hundhjälpens räkning har vi fått den pigge spelevinken Sony. Han ser fram emot att i framtiden får busa vidare i sitt eget svenska hem. Här har vi grabben!

Sony är som i princip varje valp uppväxt i hägnets skyddade miljö lite osäker inför nya människor och miljöer. Det är viktigt att han får studera lite på avstånd för att träna sin förmåga att förstå omvärlden. Det här är en väldigt nyfiken grabb så snart kan han inte hålla sig utan kommer traskandes för att göra vår bekantskap. Systrarna är tätt hack i häl. På typiskt valpmanér ska de noga undersöka allt, våra skor och väskor, pennor och kameror. Både det ena och det andra provtuggas lite smått på. Vi busar till det lite med de leksaker som ligger på gräset i lekparken och valparna skuttar på och clownar sig. De är dock så unga än att energin inte räcker så länge – så efter en stund får de återgå till vilan inne i sitt egna rum inne på veterinärkliniken. Tack vare att de umgås med andra hundar så utvecklar valparna ett bra hundspråk och kan därmed umgås i olika grupperingar. Sony har inte hunnit träffa katter ännu, men med sitt positiva och vänliga sätt tror vi att han i sitt nya hem kommer att kunna bli vän med en katt.

Till vår lille charmör, Sony, söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får växa upp till en självsäker och ståtlig unghund. Sony vill gärna att det finns en hundkamrat i hemmet – som då kan bli hans mentor. Inga barn under skolåldern. Hemmet får inte vara centralt beläget på en större ort.

Obs att mått och vikt är vid ca 5 månaders ålder och att Sony kommer att växa ytterligare.%d bloggare gillar detta: