Smurf – Hundhjälpen

Född: 2021, maj
Kön: Hane
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 35 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 6500 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-10-24
Senast uppdaterad: 2022-10-24
Ankom Sverige: 2022-08-28


Smurf är relativt nyanländ till Sverige. Han hade oturen att få en dålig start i Sverige. Hundhjälpen har tidigare nekat hemmet hund men det vanliga är då att man vänder sig till någon annan – och vips har man en hund fast man är totalt olämplig. I hemmet fanns svår psykisk ohälsa och redan efter en vecka ville man ge bort hunden till typ vem som helst som ”lovade” ett bra hem. Tack och lov uppmärksammades detta och vi kan nu inkludera Smurf i Hundhjälpen-familjen och garantera honom en finfin framtid. Smurf väntar nu på sitt evighetshem i ett fantastiskt jourhem som genast ställde upp för honom. Han är en fantastisk kille och vi hoppas att han utan större dröjsmål ska finna sina egna människor som för alltid erbjuder kärlek i mängd och ett roligt och varierande hundliv.

Jourhemmet beskriver Smurf så fint så vi väljer att presentera honom med hemmets egna ord:

”Smurf är en fantastiskt snäll och trevlig kille som trots sin storlek tror att han är en knähund och helst vill han vara med i soffan och sängen och han kommer snabbt till ro där. Han har också ett fantastiskt fint hundspråk och förstår att lämna lite utrymme till de hundar som vill ha det men busar mer än gärna med de hundar som bjuder in till det. Hemma hos mig har han inte vaktat mat eller platser utan delar gärna säng med mina två andra hundar utan några konflikter över huvud taget.

Ute på promenad är Smurf lugn och trevlig att gå med. Han går på promenad utan att reagera på andra hundar, cyklar eller trafik utan verkar vara en mycket cool kille som kommer att kunna hantera det mesta bara han får ta det i sin egen takt. Men eftersom han fortfarande är ”tonåring” kan det såklart spritta i kroppen och busas lite på promenader. Trots det blir han aldrig stark eller svår att hålla utan går väldigt fint. Även om jag tror att Smurf utan problem kan bo i ett mindre samhälle så trivs han allra bäst på promenaderna ute på landet och i skogen där han kan gå och strosa i sin egen takt. Smurf är även toppenbra på ”problemlösning” och har inga som helst problem med att tänka i flera steg för att till exempel kunna öppna en grind.

Jag har inte sett några negativa sidor hos Smurf men han kan vara lite tveksam till allt som är nytt. Hjälper man honom på traven med uppmuntran och godis så lär han sig otroligt snabbt! Smurf kommer utan tvekan att bli någons allra bästa vän och han förtjänar det allra bästa, mest kärleksfulla hemmet som kan hittas där han får vara viktigast och bli ompysslad som en kung!”%d bloggare gillar detta: