Skapa en egen insamling

Manual för att skapa en insamling på Facebook till Save the Dogs
Som vi alla vet drivs verksamheten i Cernavoda, Rumänien uteslutande av donationer. Varje livräddande krona är skänkt av någon med gott hjärta, en djurvän. Det får aldrig saknas pengar till mat, veterinärvård och andra nödvändigheter! Nu öppnas via Facebook en fantastisk möjlighet för Dig att enkelt starta Din egen insamling.

Save the Dogs är den italienska organisation/vår långvariga samarbetspartner – som driver hela den praktiska verksamheten i Rumänien.

Steg-för-steg
Du hittar till sidan för att starta insamlingar till välgörande ändamål genom att klicka på pilen i det högra hörnet och därefter ”skapa insamling”. Du kan även komma till insamlingssidan genom att klicka på ”insamling” i det nedre vänstra hörnet.

Följande bild kommer då upp. Klicka på ideell organisation. Skriv in ”Save the Dogs” i sökrutan. Välj den ikonen som visas i bilden ”Save the Dogs and other Animals”.

Nu kommer en bild upp där du anger hur mycket du har som mål att samla in samt hur länge insamlingen ska pågå. Klicka på nästa. Nu ska du ange vad insamlingen ska heta och till vad du samlar in pengar för. Ett textförslag kommer upp automatiskt med information om Save the Dogs.

Som förslag kanske du fyller år och vill att vänner och bekanta ska skänka till hundarna i Rumänien istället för att ge dig en present. Då kan du döpa insamlingen till ”Namns födelsedagsinsamling till Save the Dogs and other Animals”. I texten kanske du vill komplettera med att ange att du önskar i födelsedagsgåva att pengar skänks till Save the Dogs istället. Det finns massor att skapa en insamling till, bara fantasin sätter gränser: födelsedag, mors-/fars-dag, bröllop, alla hjärtans dag, till minne av ett älskat djur, att våren har kommit, att det är kallt och hundarna i Rumänien behöver extra mat med mera. Klicka på nästa när du skrivit din text.

Nu ska du välja en bild. Det kommer upp en förvald bild. Om du klickar på redigera får du upp fler bilder att välja mellan. Du kan även välja ett eget foto genom att klicka på ”ladda upp ett foto”. Klicka sedan på skapa och du har en insamling!

Nu gäller det att sprida insamlingen till så många som möjligt och du får upp förslag på olika sätt. Det bästa är att dela insamlingen på din Facebook-sida och att bjuda in dina Facebook-vänner till insamlingen. De kan i sin tur bjuda in sina vänner. Du får tips om hur du gör detta från Facebook.

Klicka på ”kom igång” så får du upp alla dina Facebook-vänner och kan direkt bjuda in dem. Glöm inte att publicera på din sida. För att nå så många som möjligt välj att visa offentligt.

Under tiden som insamlingen pågår och folk skänker pengar tänk på att tacka alla som skänkt och delat din insamling. Skriv gärna uppdateringar om hur insamlingen går.

Lycka till med din insamling – och tänk på att många bäckar små blir en snart en hel å. Hundarna i Rumänien behöver allas vår hjälp.

%d bloggare gillar detta: