Simon – Hundhjälpen

Född: 2007 jan
Kön: Hane
Höjd: 31 cm
Längd: 41 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 57 cm
Vikt: 14,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Simon är en av våra äldre hundar.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-17
Senast uppdaterad: 2017-12-17
Ankom Sverige: 2018-02-25


Somrarna i södra Rumänien är mycket varma. Hettan är tuff för hundarna som inte orkar med några större aktiviteter dagtid. Simon anlände till det gamla hägnet i den hetaste månaden, juli. En morgon när personalen kom till sitt arbete fanns det redan en hund i den lilla lekparken där. Först trodde man att en hund glömts kvar sedan föregående dag, men insåg snabbt att ingen kände igen den. Simon hade dumpats av någon under natten, någon som inte ville svara på frågor men inte ville ha kvar sin hund. Det är tyvärr vanligt att äldre hundar inte har något värde i denna del av världen. När hunden inte orkar vakta, jaga eller vad den nu är tänkt till så lämnas den åt sitt öde, ofta med döden som snar följeslagare. Simon hade dubbel tur – dels att någon faktiskt brydde sig om att lämna in honom – dels att ingen av de frigående hundarna gav sig på honom under natten. Veterinärundersökningen var ingen hit, men maten som serverades på bestämda tider desto bättre. Simon har ett väldigt gott öga till personer som bjuder på godbitar. Som den äldre hund han är, så har Simon lite åldersskavanker; lätt starr och lite stelhet. Detta diskuteras med det framtida hemmet. Simon som under hela sitt liv haft en annan tillvaro trivs inte speciellt bra med livet i hägnet. Han väntar nu hoppfullt på att bli erbjuden flygbiljetten till ett härligt och värdigt hundliv.

Finaste Simon i Sverige!

Simon är en snäll och lite egensinnig äldre farbror. Han har ett stort människointresse och tycker det är väldigt trevligt att vi vill bekanta oss. Redan på långt håll ser vi honom framme vid gallret på sin inhägnad, glatt viftandes på svansen. Simon älskar mys och kel, men när det räcker vänder han och traskar iväg. Långa stunder kan han lugnt ligga och se ut över omgivningen, till synes försjunken i intressanta tankar. Personalen berättar att han är duktig på att gå i koppel, så för att ge honom en trevlig upplevelse går vi tillsammans en sväng runt inne på området. Simon är inte obekant med hästar och åsnor, man ser ofta bådadera på Cernavodas gator. Desto intressantare var katterna som låg och stekte sig i höstsolen. Simon blev väldigt ivrig men katterna tyckte han var mycket påflugen och valde att i stället hoppa upp på taket på en hundkoja. Kvar blev en olycklig Simon som nog hade velat bekanta sig mera. Vi tror att han i framtiden kan bo med en hundvan katt med lite skinn på näsan. När det gäller andra hundar har Simon en god social förmåga och rör sig obehindrat i sin inhägnad. Buset överlåter han till yngre hundar, men stilla diskussioner och utforskande aktiviteter görs gärna tillsammans med en kamrat eller två.

Till vår lille charmör, Simon, söker vi nu ett lugnt och välkomnande hem, där han får stjärnstatus. Hemmet bör ligga i marknivå och ha en egen trädgård / täppa där han kan strosa runt. Inga barn under skolåldern. Simon kan gärna bo som ensam hund för att då bli extra bortskämd, men han delar även hemmet med glädje med en lugn och vänlig hundkamrat.%d bloggare gillar detta: