Shy – Hundhjälpen

Född: 2013 sep
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 56 cm
Hals: 39 cm
Bröst: — cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-08-13
Senast uppdaterad: 2018-08-20
Ankom Sverige:


Mihaela Baisan driver ett litet, privat hägn i utkanten av semesterorten Neptun vid Svarta Havet. Hon har ofta ärenden till närliggande Constanta – regionens huvudstad. När hon inför ett sådant besök höll på att tanka bilen såg hon en låda vid sidan av bensinmacken. Bredvid lådan stod en olycklig hund. Mihaela förstod att något var på tok och skyndade fram. Mycket riktigt – i lådan låg sex mycket små valpar. Någon hade lämnat dem där. Hunden bredvid lådan – mamman – oroade sig att något galet var på väg att hända, så Mihaela skyndade sig att sätta in henne i bilen så hon inte skulle försvinna. Därefter hämtade hon lådan med valparna. Det blev av förståeliga skäl ingen shoppingrunda denna dag utan i stället en snabb färd tillbaka till hägnet. Valparna var små och svaga. Två av dem dog inom några dagar, en fick snabbt ett hem i Schweiz. Mamman som fick det vackra namnet Lily Rose bor redan i ett gott hem i Sverige. De kvarvarande syskonen Energy, Channel och Shy är alla aktuella för Hundhjälpens adoptionsprogram. Här presenterar vi charmören Shy!

Shy är en oerhört rar grabb med lite försiktig framtoning. Han utvecklas positivt och behöver för att nå sin potential få lämna hägnet snarast och få den egna familjen som ser till hans bästa och skämmer bort honom. Shy är pigg och glad grabb som gärna leker med syskonen. Det kan busas väldeliga och glädjen står högt i tak. Däremellan ligger de gärna tätt ihop och studerar det lilla som försiggår kring hägnet, lugna och nöjda med varandras sällskap. Shy håller sig undan de dominanta hundarna och visar ett klokt och respektfullt hundspråk. Från att som valp ha varit väldigt försiktig i sin kontakt med människor har han utvecklat en stor kärlek till Mihaela och de människor han i lugn och ro fått bekanta sig med, däribland Hundhjälpens representant Ulrica. Vi måste ha i åtanke att då han vuxit upp i hägnet saknar han livserfarenhet och måste i egen takt få finna trygghet med nya bekantskaper och miljöer. De katter han fått träffa hemma hos Mihaela har behandlats med vänligt intresse.

Till vår stilige Shy söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem beläget i en lugn miljö. Inga barn under skolåldern. Shy vill gärna bo tillsammans med en stabil och snäll hundkamrat som kan visa honom hur livet levs i Sverige.

Obs – med hänsyn till situationen vid STAAD har vi f n inte exakta mått och vikt. Uppskattad höjd ca 50 cm och vikt 15 kg. Shy är resklar!


 


%d bloggare gillar detta: