Shiko – Hundhjälpen

Född: 2020, aug
Kön: Hane
Höjd: 50-55 cm
Längd:
Hals: 38 cm
Bröst:
Vikt: ca 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3100 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-11-13
Senast uppdaterad: 2023-06-06
Ankom Sverige: 2022, okt från Ryssland


Stilige Shiko är en rysk hund som bara fick två veckor i sitt nya hem. Förståelse saknades för hans trygghetsbehov och då han blev rädd för mannen i hemmet / försökte skapa avstånd – så gav man upp genast. Återigen – föreningen som tog hit honom från Ryssland lämnade ännu en gång en av sina nödställda hundar åt sitt öde. Det är underligt att ansvarskänslan släpper så fort man lämnat över hunden. Shiko stod helt utan skyddsnät. Idag är han en Hundhjälpen-hund och är garanterad en fin framtid i ett lämpligt hem. Shiko befinner sig idag i ett fantastiskt jourhem där man gör allt för han ska känna sig trygg och älskad. Där finns också två andra mindre hundar och en katt som sällskap. Det har varit flera snabba förändringar i livet för Shiko. Han var både chockad och omtumlad när han anlände till nuvarande jourhem – efter flera led där han varit missförstådd och behandlats därefter. Så här berättar fantastiska jourmatte om sin skyddsling:

” Shiko har utvecklats mycket sen han kom hit. Han är alltid glad och han verkar älska livet. Han har mycket energi och tycker om när det händer saker. Han är nyfiken och helt orädd för allt – reagerar inte vid fyrverkerier eller skott, väldigt modig. Shiko tycker om alla människor och vill alltid fram och hälsa på alla han möter, så där får jag stoppa honom ibland. Han vill ha klappar, kli och gos av alla. Han fungerar bra med andra hundar och blir väldigt glad när vi möter någon. Han är då lite högljudd men menar inget illa. Han har en massa olika ljud för sig, ylar och sjunger. Han har alltid varit jättesnäll med mina små tikar, om de morrar åt honom backar han på direkten. Shiko är väldigt intelligent och lättlärd och tycker om utmaningar av olika slag. Visa en gång vad du vill – belöna – och då kan han. Lyssnar fint på våra ”kommandon”. Man kan ställa mat på golvet som han bara rör om han får kommandot ”varsågod”. Han ”frågar” alltid om lov innan han hoppar upp i tex soffan. Han går fint i koppel eller långlina, ligger ute i långlina med mig i trädgården. Kloklippning, borstning, dusch osv är inga problem. Van att promenera i stadsmiljö, inga problem alls. Van att åka bil både långt och kort. Van att röra sig bland hästar, kor och får. Vaktar inte tomten eller huset, skäller aldrig. Vaktar sitt tuggben och mat, vilket jag tycker är ok, det är ju hans mat. Det här är en är väldigt tillgiven och kärleksfull kille som också visar det hela tiden. Älskar gos och mys. Lugn inomhus när han får vara ute mycket. Vill gärna vara ute hela dagen. En snäll och go hund som alla vi känner tycker mycket om.

Shiko är nog en enmanshund egentligen, han tyr sig till en person som då blir väldigt viktig för honom. Han behöver en tydlig ledare som är konsekvent och bestämd men samtidigt mjuk. Mycket positiv förstärkning och beröm. Inte intresserad av godis utan vill ha glada tillrop och gos. Gillar massage. Vill nog vara ensam hund, avundsjuk när han behöver dela sin människa med andra djur. Skulle gilla att ha några hundkompisar att träffa och leka med ibland. Behöver inte stöd av andra hundar. Han är intresserad av vilt och är nog egentligen en kille av de ”fria vidderna” som gärna öppnar ytterdörren om den inte är låst. Viktigast av allt – han vill inte vara ensam utan MED sin människa så du måste ha ett liv du kan dela med honom i vått och torrt. Han är en superhärlig hund som med rätt förutsättningar verkligen kommer förgylla någons liv. ”


 


%d