Sheila – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 40 cm
Hals: 30 cm
Bröst:
Vikt: 8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Då Sheila är en valp kommer hon att växa mer.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-22
Senast uppdaterad: 2017-07-22
Ankom Sverige:


Det elaka sätt hundar behandlas på i Rumänien har inga gränser. Valpen Sheila kastades bort som en sopa vid vägkanten – inuti en ihopknuten plastkasse. Tack vare att hon kämpade så hysteriskt så hann hon räddas före hon kvävdes. Tack vare att just en anställd vid hägnet STAAD passerade – en person som brydde sig och höll ögonen öppna – så har nu lilla Sheila fått chansen till ett nytt liv. Hon var mycket medtagen och chockad när hon anlände till hägnet. Man höll henne länge i famnen och försökte trösta henne. Tiden i plastkassen hade varit ren skräck. Sheila tryckte sig tätt emot sin räddare och skakade i hela kroppen. Som tur var så var hon oskadd.

Eftersom alla som vistas kring STAAD är snälla personer så förstod Sheila att människovärlden också kan vara god. Hon visar glädje när personalen finns i närheten och söker gärna upp dem för en liten pratstund. Det finns dock så mycket mer i livet för en ung hund. Sheilas förhoppning står nu till snälla människor i hundlandet Sverige. Här har vi vår unga vän – redo för resan och med passet färdigt i tassen. Hemmet saknas!

Unga Sheila är en underbar valp. Trots allt som hänt henne vill hon gärna göra vår bekantskap när vi besöker STAAD. Hon studerar oss lite från håll en kort stund men kommer sedan fram och vill snusa på oss. Hon är mycket mjuk och vänlig och det är omöjligt att inte ta henne till sitt hjärta. Vi myser och leker en liten stund och ser hur glad hon blir.

Sheila är balanserad till sin karaktär och varvar bus med lite lugnt vilande och betraktande. Vi upplever henne som mycket behaglig till sättet. Hon har många goda vänner bland de andra hundarna och bjuds ofta in till lek. Ung som hon är föredrar hon lekkamrater i samma ålder och heller inte alltför stora. Kommer en stor och dominant hund traskandes viker hon undan som en ung valp bör göra – för att visa sin respekt. Snäll och vänlig som hon är, tror vi att Sheila även kan bli god vän med en katt i sitt nya hem.

För vår söta Sheila söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon välkomnas med öppna armar. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Sheila vill gärna bo med en smäll och trygg hundkamrat som kan visa henne tillrätta i det nya livet.

Observera att mått och vikt är vid ca 5 månaders ålder och att Sheila kommer att växa ytterligare.%d