Sheeba – Hundhjälpen

Född: 2014 mar
Kön: Tik
Höjd: 66 cm
Längd: 60 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 25,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Sheeba finns i ett foderhem i Jönköping, där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-12-05
Senast uppdaterad: 2018-02-18
Ankom Sverige:


Sheeba var bara en pytteliten valp när hon övergavs utanför hägnet i Cernavoda. Hon hade tur trots allt – många valpar överges ute i obygden och går en säker död till mötes. Någon hade under nattens mörka timmar ställt en kartong utanför ingången till hägnet. Detta är vanligt förekommande och personalen vet vad de har att vänta när de ser dessa lådor, kartonger och säckar vid ingången på morgonen. Frågan är bara hur många, i vilket skick, hund eller katt. Denna gång innehöll kartongen en liten, vit, ca 8 veckor gammal tikvalp. Hon var ynklig och rädd men oskadd. Som alltid när en så ung valp kommer in är överlevnadschanserna små. Sheeba var dock en riktig kämpe och inom några veckor hade hon tagit sig igenom kriserna. Hon är idag en väldigt vacker tik som nu söker lyckan bland Hundhjälpens alla vänner. Se Sheeba!

Sheeba är en mycket ståtlig tik med stor utstrålning. Hon är oerhört människo-kär och tar alla tillfällen som bjuds till lite trevlig samvaro. Hon dyrkar personalen vid Footprints of Joy där hon bor. Överlycklig är hon också att träffa oss – som ju är nya bekantskaper. Inga hämningar här, Sheeba visar genast att hon vill bli vän och inte tackar nej till vare sig godbitar, mys och mycket uppmärksamhet. Hon är mycket uppmärksam och vi uppfattar henne som extremt klipsk. Personalen ber oss ta med henne på en liten promenad. Till Sheebas stora förtjusning får hon nu utforska buskagen och stenhögar, ”läsa tidningen” som ligger framför henne. Hela tiden håller on ett öga på oss som för att kontrollera att vi är med och har trevligt. Vi sitter en stund vid ett stenröse och pratar ihop oss om en framtida flytt till Sverige. Sheeba är i hundsällskap en stark karaktär. Hon är tydligt stressad av den stora mängden hundar och den konkurrens som råder om varje resurs. Hon kommer aldrig att komma till sin verkliga rätt i hägn-miljön utan behöver få lämna hägnet så snart det bara går.

Till vår vackra Sheeba söker vi nu ett varmt välkomnade hem där hon får bli oerhört viktig. Sheeba önskar sig ett hem där man gärna ägnar sig åt aktiviteter i skog och mark – samt ger henne lite tankenötter som utmaning. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet. Sheeba vill helst bo som ensam hund för att få lägga beslag på all uppmärksamhet, alt dela hemmet med en stor och stabil hane.


Text från Sverige
November 2017:

För vackra Sheeba som vuxit upp I hägnet blev livet väldigt skrämmande när hon flyttade till Sverige. Hon saknade ju helt erfarenhet av olika miljöer och allt därikring. Fodervärden har arbetat aktivt med att i sakta mak hjälpa Sheeba vidare och det går fint framåt. Man är mycket imponerade av Sheebas vilja att göra rätt och våga. Hon har stort stöd av de snälla hundar som finns i hemmet. Det här är en mycket lyhörd, känslig och intelligent tjej, med enorm potential – dessutom väldigt vacker. Hennes framtida hem ska ligga lugnt till med fina promenadområden i närheten. Man måste ha tid att ägna henne och verkligen visa sin uppskattning över de framsteg som görs. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet. En trygg och stabil hund kan bli ett utmärkt stöd för Sheeba.


Bilder från Rumänien:


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: