Shariq – Hundhjälpen

Född: 2008 feb
Kön: Hane
Höjd: 47 cm
Längd: 47 cm
Hals: 44 cm
Bröst: 57 cm
Vikt: 13,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-30
Senast uppdaterad: 2017-11-28
Ankom Sverige:


Förra året, på våren, räddades ett antal hundar från ett av de kommunala dödshägnen i Constanta. Just detta hägn skulle stängas och samtliga hundar avlivas. Djurvänner protesterade vilt och många engagerade sig. Det gjordes också försök att driva stället i egen regi men det misslyckades. Som en sista utväg kontaktades flera organisationer som gjorde sitt bästa att ta emot hundar härifrån. SaveTheDogs hämtade ett antal hundar, varav flera svårt skadade. Shariq var en av de lyckliga som fick chansen till ett nytt liv. Många andra blev kvar och fick sluta sina dagar. Shariq hade inga skador men var väldigt mager och uttorkad. Han återhämtade sig snabbt och är idag vid god hälsa och med ett glatt humör. En lätt starr bekymrar honom inte nämnvärt. Shariq har sedan ankomsten till Cernavoda skaffat sig många vänner bland personalen och de hoppas nu alla att han ska få resa till en fantastisk framtid i hundlandet Sverige. Shariq väntar ivrigt med passet i tassen och saknar nu bara destinationen här hos oss. Se vår fine Shariq!

Shariq är alltid intresserad av att skaffa sig vänner. Som den äkta, kloka gatuhund han är, så gör han en snabb bedömning om vi är acceptabla eller inte. Vi passerade tydligen testen direkt för vi har genast honom svansandes kring oss, glatt pockande på lite mys. Självklart ställer vi upp på det. För att få umgås under lite lugnare former går vi till lekparken som just nu råkar vara tom. Shariq nosar gärna omkring på marken en stund – här finns intressanta dofter i mängd. Som den lite äldre gentleman han är så är det där med att springa omkring för sig själv inte så spännande. I stället väljer han att slå sig ner med oss i gräset och erbjuder oss sin mage att klia på. Han blir väldigt glad åt uppmärksamheten och det känns riktigt trist att så småningom återbörda honom till hans inhägnad. Shariq har en bra kommunikation med de övriga hundarna och accepteras av samtliga i sin grupp. Han håller sig gärna till de lite lugnare hundarna och låter ”värstingarna” sköta det vildaste buset. Han kan då lugnt betrakta dem lite från sidan. Med sitt lugna och balanserade sätt tror vi att Shariq även kommer att kunna bli god vän med en katt i sitt nya hem.

Vi söker nu för hans räkning ett varmt välkomnande hem där han får sitt närhetsbehov tillgodosett – samt givetvis även allt hundlivets goda i överflöd. Han vill gärna bo i marknivå med en egen trädgård / täppa och kan där bo som ensam hund eller dela med en trevlig hundkamrat. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.Bildspel från November 2017:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: