Shae – Hundhjälpen

Född: 2017 jul
Kön: Tik
Höjd: — cm
Längd: 66 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 56 cm
Vikt: — kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-28
Senast uppdaterad: 2018-04-28
Ankom Sverige:


Ytterligare en ”present” till hägnet. En septembermorgon hittades en plastback utanför hägnet innehållande tre små valpar, ca 2 månader gamla. Otaliga är de valpar som anländer på detta sätt – i skydd av mörkret dumpade av någon som inte vill ta ansvaret för dem. Man får ändå vara tacksam – alltför många lämnas i skogar och i ödebygder – där de dukar under av svält. Den här lilla trion var i det vanliga skicket – magra, svaga och uttorkade. Hägnet var vid denna tidpunkt fullt av oönskade valpar och personalen kämpade hårt för varenda en. Väldigt många dör tyvärr, kraftigt försvagade redan vid ankomsten. Shae och syskonen var en stark grupp som trotsade oddsen. Alla tre överlevde och växer nu upp till vackra unghundar. Brodern Jam är med i det österrikiska adoptionsprogrammet, systern Arya kommer så småningom att få flytta till Finland. Shae är Hundhjälpens unga skyddsling. Hon har svårt att komma till sin rätt i mängden hundar vid hägnet och det är angeläget att hon får sin resa därifrån så snart som möjligt. Vi välkomnar vackra Shae till vårt adoptionsprogram och önskar henne lycka till i att hitta sitt för-alltid-hem!

Shae är en fantastiskt söt ung tjej med försiktig framtoning. Som de flesta hundar som växer upp i hägnet saknar hon livserfarenhet. Det är därför viktigt att tänka på sitt rörelsemönster i hennes närhet och att använda en mjuk samtalston. Från att tidigare ha dragit sig undan kontakt har nu Shaes nyfikenhet väckts och hon uppskattar vänliga inviter. Hon leker gärna en stund och tycker en mjuk smekning är himmelskt. Personalen har gett henne små övningar i lekparken för att hon ska kunna stärka sitt självförtroende. Hon överraskar sig själv ibland när hon plötsligt finner sig uppe på en lek-ställning, ditlockad av små godbitar. Till temperamentet är Shae balanserad. Hon kan busa väldigt med syskonen och andra unga hundar. Kommer en tuffare hund in i sällskapet drar hon sig genast undan. Mjuk och vänlig som hon är tror vi att hon ska kunna bli god vän med en hundvan katt i sitt nya hem.

Till vår ödmjuka, vackra Shae söker vi nu ett lugnt och förstående hem där hon i egen takt får utvecklas till en stolt och glad unghund. Hemmet ska vara beläget i lugn miljö och det får inte finnas barn under skolåldern hemma. Shae vill bo med en trygg och snäll hundkamrat som kan visa henne hur ett svenskt hundliv ska levas.

Obs att mått och vikt är vid ca 8 månaders ålder och att Shae kommer att växa ytterligare.%d bloggare gillar detta: