Selma – Hundhjälpen

Född: 2013 sep
Kön: Hona
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 500 kr
Övrig information: Omplaceras i första hand ihop med kompisen Siri, 1000 kr för bägge katterna. Selmas rumänska namn var Zizy, omdöpt till Selma i Sverige av hennes nuvarande ägare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-27
Senast uppdaterad: 2017-07-27
Ankom Sverige:


När morgonpasset i hägnet började den andra december låg en blöt kartong i snön framför dörren, som en tidig julklapp till personalen. Tyvärr överges djur ofta under nätterna och så hade nu ännu en gång skett.

Zizy, som då bara var en liten kattunge, hade klarat sig genom natten, trots att kartongväggarna varit hennes enda skydd mot de stora råttor och ibland inte så kattvänliga hundar som finns i området. Hon var lite mager, men annars i god kondition och togs ordentligt omhand i hägnet. Där har hon växt upp till en vänlig, folkkär och social katt.

Det bästa Zizy vet är när personalen håller till i katthuset, för då tar hon på sig rollen som fyrbent assistent. Hon följer dem runt och håller noga koll på vad de gör. Helst vill hon förstås också hjälpa till. Med sitt lekfulla, uppmärksamma sätt är Zizy populär bland gäster. Det kan aldrig kelas nog enligt henne. Det går bra att lyfta och hantera henne. Hon trivs med de andra katterna och har många kattkompisar.

Zizy, som aldrig haft ett eget hem, hoppas mycket på att nu äntligen få chansen. Hon bor gärna med en snäll hund- eller kattkompis, men kan också tänka sig att vara ensamkatt.


 
Selma till vänster, Siri till höger.


Text från Sverige
Juli 2017:

Selma (Zizy) är 4 år gammal och är mer nyfiken direkt när nya ansikten kommer och vill kolla in om det kan bli gos.  Att gosa innebär att Selma gärna vill ligga på axeln eller högre om det går. Ligger man i soffan och slö pratar i telefon kan hon komma upp och vill “buffa” bort telefonen. Att få vara nära och ”höra till” är viktigt för henne. Selma är även en pratglad katt som går runt och pratar, för sig själv.  Hon äter lite försiktigare än Siri. Går givetvis på låda. Överlåtes tillsammans med Siri då de är bästa vänner.

%d bloggare gillar detta: