Scotty – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 70 cm
Hals: 50 cm
Bröst: 70 cm
Vikt: 24 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4200 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-10-31
Senast uppdaterad: 2017-12-16
Ankom Sverige:


När de sköna vårvindarna börjat göra sig påminda hittades en eftermiddag en valpkull bestående av fem små syskon, mitt i den lilla staden Cernavoda i södra Rumänien; Scotty med syskonen Gemma, Olivia, Harry och Greg. När personal från hägnet frågade folk i området fick de svaret att valparna bara dykt upp. Ingen hade sett till någon mamma. Detta gör det mycket troligt att den som ägt / äger tiken inte velat ha att göra med valparna utan bara dumpat dem. Som tur var så hände detta i rätt stad, där hjälp fanns för de små. De fick en biltur till hägnet och där väntade både hundskötare och veterinär på dem. Det lilla undersökningsrummet blev fullt av valpar och folk. Småttingarna bedömdes vara ca 2 månader gamla, oskadda men undernärda. De fick snabbt varsitt varmt bad, sveptes in i sköna handdukar och placerades allteftersom i en stor korg där de efter maten somnade sött tillsammans, äntligen i trygghet. Olivia blev snabbt adopterad och bor nu i Schweiz. Brodern Affe lever ett gott hundliv i södra Sverige. Syskonen Gemma och Harry väntar på att även de ska få lycka livet och få sina egna hem. För Hundhjälpens alla vänner presenterar vi här charmören Scotty!

Scotty är en mycket stilig herre med härlig utstrålning. Som de flesta hundar som växer upp i hägnet är han i sin miljö väldigt glad, pigg och framåt. Flyttas han ur sitt sammanhang uppstår lite osäkerhet, bristen på livserfarenhet gör sig gällande. De personer i personalen som Scotty känner väl hälsar han glatt på. Vi är nya bekantskaper och därmed lite underliga. Scotty vill studera oss på lite avstånd en stund innan han kommer fram och nosar lite försiktigt. Vi är noga med att röra oss lugnt kring honom och tala med lugna röster – allt för att få hans förtroende, vilket också lyckas. Plötsligt blir Scotty överlycklig och börjar skutta runt med glimten i ögat. Hela syskongruppen får tillsammans leka en halvtimme i lekparken. Nu springs det så det sprutar sand och gräs. Alla syskonen njuter av friheten och varandras sällskap. Det är ett nöje att sitta och betrakta hur roligt de har. Vi ser också Scottys väl utvecklade hundspråk när några andra hundar ansluter. Han visar genast större och äldre hundar stor respekt. I hägnet finns också omhändertagna katter som han presenterats för och inte gjort någon större affär av.

Till vår charmör Scotty söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin utveckling mot att bli en positiv och självsäker individ. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som också ska vara lugnt beläget. Scotty flyttar gärna tillsammans med något av sina syskon eller bor med en trevlig svensk hundkamrat som kan agera mentor i det nya livet.%d bloggare gillar detta: