Santana – Hundhjälpen

Född: 2012 dec
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 54 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 78 cm
Vikt: 29,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information: Santana räknas som en senior.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-04-25
Senast uppdaterad: 2019-09-19
Ankom Sverige: 2019-10-06


Black Beauty – vad annat kan man säga! Santana omhändertogs från ett fattigt område i utkanten av staden Cernavoda. Personal från SaveTheDogs hade ärenden i området och såg Santana som var i väldigt dåligt skick, utanför ett kyffe som sålde cigaretter. Man frågade mannen där om hunden men han kändes inte vid den. Under tiden svansade Santana lyckligt omkring chauffören, glad att bli uppmärksammad. Lika glad var hon över veterinärens uppmärksamhet. Santana tog direkt hela personalen till sitt hjärta och hon hälsar dem glatt varje dag. Vid ankomsten var hon tack och lov oskadd, men mager och svag. Idag har vi en vacker blanksvart dam med god hälsa. Santanas tid i hägnet är ett slöseri på hennes dagar. Vi hoppas att denna fina tjej snarast ska finna sitt egna hem i Sverige, där hon med alla sina goda egenskaper snabbt kommer att finna sin plats. Här har vi nu Santana – var har vi matte / husse?

Santana har ett stort och öppet hjärta. Hon mår allra bäst när hon får vara med människor – då lämnar hon glatt kamraterna och kommer springande. Att bekanta sig med henne går snabbt – hon läser av vårt kroppsspråk och ser framför sig blivande vänner. Hon är oerhört uppmärksam och lyhörd och är noga med att visa sina bästa sidor. Väldigt klipsk och nyfiken hund med stort behov av tillhörighet – just detta senare gör att hägnet är svårt för henne. Egna människor behövs. Vi busar en stund med Santana i lekparken och ser henne både ensam först och sedan i sällskap av andra hundar. Hon har en god kommunikation med de övriga men vi ser igen tydligt att vi är viktigare för henne. Vi tar med henne i koppel och sätter oss på en bänk och funderar kring livet. Santana slappnar av och myser. Vi ser framför oss för hennes del ett liv med spännande äventyr i de svenska markerna – något hon skulle älska då hon är en aktiv och pigg tjej.

För vackra Santanas räkning söker vi nu ett livslångt hem där hon får den tillhörighet som är så viktig för henne. Just på grund av hennes goda förmåga att ”bonda” med sin människa bor hon nog helst som ensam hund, men det utesluter inte hundkamrater i hemmet.

%d bloggare gillar detta: