Sandra – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 59 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-16
Senast uppdaterad: 2018-09-19
Ankom Sverige: 2018-11-18


Rara Sandra var en av de valpar som plötsligt bara fanns någonstans – utan att man kan härleda varifrån de kommer. Ion som arbetar som hundfångare vid hägnet i Cernavoda fann på en tidig morgonrunda i slutet av september lilla Sandra i ett bostadsområde i Cernavoda. Sandra var då ca 3 månader gammal och Ion med sin tränade blick kunde genast avgöra att här såg det illa ut. Sandra protesterade inte när hon lyftes upp – hon var för svag och trött för det. Ion gick runt i området och frågade om den lilla valpen. Som vanligt var det ingen som visste något – och ingen hade heller försökt hjälpa Sandra – likgiltigheten var total. Nu var det i alla fall slut på lidandet. Sandra anlände till hägnet och konstaterades kraftigt avmagrad och uttorkad. Hon övervakades noga den första veckan då det är vanligt att dessa så utmärglade valpar inte klarar livhanken – men Sandra gjorde till allas glädje det! Hon har fått växa upp i trygghet men längtar förstås efter att få någon som bryr sig om bara henne. Så många av Sandras kamrater har fått sin resa och hon har gång på gång förlorat sina bästa vänner. Nu är det väl ändå Sandras tur att finna lyckan?

Sandra är en tjej med glimten i ögat. Hon är i lekparken när vi träffar henne. Först ser vi bara en virvelvind som far runt – sedan ser vi att det är Sandra mitt i gänget av glada hundar som njuter av den relativa friheten. Det är ett nöje att se dem tillsammans och vi noterar att Sandra är en populär kamrat tack vare sin goda sociala förmåga. När orken börjar tryta snusar de i stället runt för att det inte ska finnas några outforskade nyheter i parken. Vi blir också grundligt genomsökta och Sandra har blixtsnabbt lokaliserat vår väska med leksaker och godbitar. Här med sina kamrater är hon självsäker och framåt. Som alla hundar som växer upp i hägnet är ändå nya människor en utmaning – vilket vi tar hänsyn till och använder oss därför av ett lugnt kropps-språk. Nya miljöer upplevs av dessa hundar inledningsvis lite skrämmande och det måste man som ny ägare kunna ta hänsyn till. Sandra har mycket att erbjuda och kommer att bjuda sin nya ägare på glädje varje dag. Hon har fått träffa några katter i hägnet och vänligt nosat på dem.

Till vår rara Sandra söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem, inte centralt beläget – där hon får bli en älskad och bortskämd familjemedlem.. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Sandra vill bo med en snäll och stabil hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet.


 


%d bloggare gillar detta: