Samuel – Hundhjälpen

Född: 2008 jan
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 51 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 71 cm
Vikt: 21,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Samuel är en av våra äldre hundar. Finns i foderhem i Växjö där han gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-12
Senast uppdaterad: 2018-04-14
Ankom Sverige: 2018-04-13


Vår älskade Samuel var ingen vacker syn när han omhändertogs en marsdag vid ca 5 års ålder. Han har en minst sagt ”mäktig” päls som vid det tillfället var en enda stor tova som plågade honom svårt när han rörde sig. Det var nästan svårt att se skillnad på fram och bak på den stackars hunden. Den första åtgärden framme i hägnet var att ta fram klippmaskinen för att befria honom från smärtorna från den dragiga pälsen. Den andra åtgärden blev ett varmt bad. Fram kom en helt ny hund – med ett underbart ansikte och ögon som återspeglade lättnad. Samuel var gravt undernärd och hade nog p g av sin päls inte kunnat hävda sig mot andra hundar där några små matbitar hittats. Han gavs den tid som behövdes för att vila upp sig och äta – och äta. Så småningom fick han flytta in i en inhägnad med andra hundar och där har han tyvärr sedan dess levt en ganska undanskymd tillvaro. Nu är det slut med detta då vi är säkra på att det här i Sverige finns ett gott hem med dörren öppen just för lurvige Samuel. Man får vara beredd på en hel del pälsvård, vilket samtidigt är ett utmärkt tillfälle för samvaro och stilla diskussioner. Samuel är blind på vänster öga och har lätt åldersnedsättning på synen på det högra. Han hoppas få sin resa så fort det bara går – hägnlivet är för honom monotont och trist och han har varit där tillräckligt. Vi presenterar nu denne underbare farbror för Hundhjälpens alla vänner – där någon väntar på just sin Samuel.

Samuel är en mycket trevlig bekantskap. Han kommer värdigt fram och hälsar och trycker sig sedan mot våra ben som för att visa kamraterna att vi är ”hans” människor. Propsar de och vill komma fram blir de efter en stund framsläppta. Samuel är fredlig och godmodig – en hund som gör alla glada genom sin underbara uppsyn och trevliga karaktär. Det är inte ofta han varit utanför sin inhägnad, så när han fick följa med till lekparken fick han väldigt fullt upp med att noggrant utforska varje grässtrå, till den glad att han glömde bort oss som satt i gräset. När han lyfte på huvudet och plötsligt såg oss igen blev han överlycklig och kom snabbt traskandes, kastade sig ner i gräset bredvid och inbjöd till mys och kel. Det finns mycket päls att klia i och Samuel tycker det är mäkta skönt. Som den äldre pojke han är, har han inte så stora krav på aktiviteter utan kommer i sitt nya hem att nöja sig med trevliga promenader och mycket närhet. Han önskar sig ett hem med en egen trädgård / täppa där han kan ligga och känna vårvindarna spela i pälsen, och få ligga under en skuggande buske på sommaren.

Till vår härlige Samuel söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där han blir mycket, mycket viktig. Han bor gärna med en trevlig hundkamrat men kan också tänka sig bo som ensam hund och då riktigt få stå i centrum. Katt i hemmet innebär inget problem då han redan träffat några katter. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d bloggare gillar detta: