Sally – Hundhjälpen

Född: 2014 jul
Kön: Tik
Höjd: 49 cm
Längd: 64 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 75 cm
Vikt: 26,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Sally är inte handikappad i ordets mening, men vi väljer att placera henne i kategorin ”särskilda behov” då hon har en lätt instabilitet i sina knän vilket måste tas hänsyn till.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-11
Senast uppdaterad: 2017-10-11
Ankom Sverige:


Vår vackra, lurviga Sally anlände till hägnet som en ynklig 3-månaders valp. Hon hade som så många andra av våra hundar hittats i eller kring staden Cernavoda i södra Rumänien, den fattigaste delen av landet. Sally var ensam när hon observerades av förbipasserande personal från SaveTheDogs. De såg den lilla valpen intill en fallfärdig byggnad och stannade bilden för att se var resten av familjen höll hus. Vare sig mamma eller syskon stod att finna. Sally hade noll chanser att klara sig på egen hand. Hon var redan svårt medtagen av sin situation och skulle utan hjälp svälta ihjäl. Sally togs med till hägnet där hon tvättades upp, matades och fick en egen liten vrå att vila ut i. De små tassarna ryckte våldsamt i sömnen och hon gnydde högt. Kanske återupplevde Sally något hon flytt från. Turligt nog hade den lilla valpen inga skador så efter de inledande medicinska procedurerna fick hon flytta in bland andra unga hundar i en inhägnad. Det har gått några år och det är några år för mycket. Här vill vi nu ge Sally chansen till världens bästa hundliv – hos en alldeles egen familj som ser till hennes bästa – här i Sverige. Upptäck denna fina tjej som är redo att ge sig ut på livets bästa resa – hem!

Sally är en väldigt rar, lite försynt tjej som hittills fått hålla sig lite i bakgrunden. Hon har goda relationer till alla hundarna i sin grupp, men de framfusiga hundarna lyckas alltid lägga beslag på all uppmärksamhet – så Sally med sitt mjuka sätt blir tyvärr kvar i bakgrunden. Vi ser detta tydligt när vi besöker hennes inhägnad och inte lyckas ”nå” henne. Personalen vid hägnet hjälper oss därför att flytta henne till lekparken där det just då inte finns några andra hundar. Sally är först lite tveksam och väljer att avvakta – men några godbitar blir alltför frestande. Sally föredrar lugna människor som inte viftar och väsnas. Hon vågar då ta kontakt och njuter av mys och kel. Hade hon varit katt skulle hon ha spunnit när vi kliar i den tjocka pälsen. Som ny matte / husse till Sally måste du alltså gilla lite pälsvård – så att hennes vackra päls inte blir en enda tova. När några kamrater från hennes inhägnad ansluter hamnar hon genast i bakgrunden igen. Det känns som att flytten till Sverige blir hennes chans att äntligen få stå i centrum och bli en viktig individ.

Till vår underbara Sally söker vi nu ett lugnt, tryggt och förstående hem där hon får bli väldigt älskad. Hemmet bör inte ligga centralt och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Sally bor gärna med en snäll och trygg hundkamrat. Vi tror att hon med sitt mjuka och vänliga sätt även kommer att kunna bli mycket god vän med en katt



%d