Salin – Hundhjälpen

Född: 2013, jan
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 47 cm
Hals:
Bröst:
Vikt: 17,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Finns i Stockholm
Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-04-15
Senast uppdaterad: 2021-08-18
Ankom Sverige: 2016-04-02


I Sverige:
Vår otroligt smarte Salin presenterar sig själv!
Jag heter Salin och de säger att jag är nio år även om jag känner mig fortfarande som en aktiv, sprallig unghund. Jag är nyfiken av mig och gillar att vara med när saker händer. När någon i familjen ska gå ut så vill jag alltid följa med, men ibland säger de – nej, gå och lägg dig. Då vänder jag om och gör som jag blir tillsagd. Jag är en smart kille. Jag skäller nästan aldrig. Jag tycker om långpromenader och bryr mig inte heller om människor vi möter och jag går fint i koppel. Däremot kan jag spåra ekorrar och katter på långt håll och dem gillar jag inte.
Jag älskar att ligga i solen och lyckas alltid hitta en bra solfläck. Apropå väder, jag tycker inte om regnväder och kan bli orolig när det blåser ute. Då söker jag skydd hos min familj. Trots att jag inte är så förtjust i vatten så har jag åkt båt – var väl ok även om jag nog är en landkrabba. Jag har många positiva egenskaper såsom biter sällan sönder saker, kan vara hemma ensam långa stunder, kan åka bil utan problem. Mina mindre positiva egenskaper är att jag ibland känner mig rädd om jag blir trängd ( vem blir inte det? ), kloklippning är obehagligt och jag lyder bara inkallning när det passar mig, vilket det ändå vanligen gör..
Jag är ständigt hungrig. Varje morgon ger familjen mig en ostskiva vid frukost, men jag stiger inte upp ur sängen förrän jag vet att det är dags. Sover gärna mycket och länge. Jag får inte glömma bort att säga att jag tycker om att bli klappad och kliad. En kille i sina bästa år, helt enkelt.
Nu när jag har möjlighet att önska så vill jag bo i ett lugn och tryggt hem utan andra hundar, katter och småbarn. Det får gärna hända saker men ibland behöver jag vila. En härlig och spännande långpromenad om dag vill jag ha – och världens gosigaste bädd!

Bakgrund:
Salin var ca året gammal när han en vinterdag lämnades in till hägnet av sin ägare. Mannen sade sig redan ha fyra hundar att föda och klarade inte av en femte. Det kunde man se. Salin var mager och gänglig – och med sin tunna päls skakade han i kylan. Personalen vid hägnet vet att om man sådana här gånger vägrar ta emot hunden är det vanliga att den sätts ut att klara sig själv, ofta med döden som snabb följeslagare. Salin togs emot, badades och snyggades till. Han placerades under en värmande lampa och fick en stor skål mat. Salin suckade djupt av förnöjsamhet och kröp sedan ihop till en boll och somnade. Han återhämtade sig snabbt och framstod som en sprudlande glad grabb med aptit på livet. För en ung, pigg kille är livet i hägnet inget vidare – så vi hoppas innerligt kunna erbjuda vår Salin en härlig framtid hos en alldeles egen familj i Sverige. Han står ivrigt och väntar.


 

 


%d bloggare gillar detta: