Saga – Hundhjälpen

Född: 2018, dec
Kön: Tik
Höjd: ca 42 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Nej


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-05-06
Senast uppdaterad: 2020-05-06
Ankom Sverige:


Saga är en hund som trots att hon är svensk har blivit en Hundhjälpen-hund. Den här lilla mellan-pinschern har sedan valp bott i ett hem där även om hon var mycket älskad allt inte riktigt blivit som det var tänkt och hon behöver nu en lugnare tillvaro. Saga finns nu hos en fodervärd i Växjö och söker därifrån sitt nya hem – ett hem för evigt.

Saga är en känslig liten tjej som har ett stort behov av trygghet. Hon älskar att få vara ute i skog och mark och står alltid redo när det är dags för promenad. Det finns så mycket att undersöka ute i terrängen och vi vill att man i det nya hemmet ska trivas med friluftsliv. Saga blir en utmärkt kamrat på svampplockning, fisketurer eller bara på de tillfällen då man vill långsamt ströva och njuta av fågelkvitter och dofter. Saga trivs bra med andra hundar och SKA ha en hundkamrat i sitt nya hem. Finns katt ska den vara hundvan.

Det nya hemmet ska vara beläget i lugn miljö och det idealiska är att det bara finns vuxna hemma då Saga tidigare stressats då det blivit för mycket liv och rörelse. Det ska inte finnas krav på att Saga ska vara si eller så – eller göra vissa saker. Den här lilla tjejen måste nu få nystarta sitt liv och bara samla goda erfarenheter, i princip på egna villkor. Hon kommer att bli en fantastisk vän för den som öppnar sitt hjärta men också har förmågan att visa förståelse och släppa allt vad prestige och krav heter. Man måste också förstå den integritet som Saga besitter. Saga måste alltså få vara sig själv – då slappnar hon av och blir en ovärderlig vän.

Detta gäller alltså:

– Hundkamrat ska finnas
– Lugn livsstil, lugnt hem och område
– Gärna bara vuxna – om barn finns bör de vara lugna och i övre tonåren
– Man ska kunna släppa krav och förutfattade meningar
– Saga ska få var den individ hon är innerst inne – inte göras om / pressas%d bloggare gillar detta: