Romeo – Hundhjälpen

Född: 2009 mar
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 51 cm
Hals: 50 kg
Bröst: 83 cm
Vikt: 28,7 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Romeo är en av våra äldre hundar och räknas som en senior. Han har även en lätt synnedsättning till följd av sin ålder, och är lite överviktig för tillfället. För närvarande finns Romeo i ett foderhem i Borlänge, där han gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-10
Senast uppdaterad: 2018-03-29
Ankom Sverige:


Romeo är en av våra allra lurvigaste charmörer. Han var obeskrivlig när han omhändertogs en decemberdag för något år sedan. Pälsen var som en tät, ihopklibbad massa som plågade honom svårt då den drog illa i huden och hindrade att huden kunde andas. Romeo försökte hålla sig vid liv i närheten av en skola i Cernavoda. Föräldrar till barnen där var arga att han uppehöll sig där och ringde till polisen. Romeo hade inte kunnat skada ens en fluga i det skick han var i – men hatet mot gatuhundarna är utbrett och många är beredda att skada dem för att få dem att försvinna. SaveTheDogs fick höra om Romeo och skyndade att omhänderta honom. Tovorna och smutsen rakades bort ( flera kilo ) och efter ett härligt bad tittade så småningom en förtjusande ”gubbe” fram, dock i väldigt dåligt skick från långvarig svält. Romeo som troligtvis svultit hela sitt liv började så småningom gå upp i vikt och då hägnlivet inte passar honom alls / passiviserar honom är han idag lite väl rund. Han har som många äldre hundar en lätt åldersnedsättning på synen, men detta påverkar inte hans vardag. Romeo trivs inte med det begränsade liv hägnet erbjuder och upplevs som deprimerad. Han måste få lämna hägnet snarast för att inte må allt sämre. Vem kan ta emot vår goaste charmör?

I Sverige:
Romeo mådde så dåligt i hägnet att han fick resa därifrån till en fodervärd – och vad hände! Borta var den ledsna och deprimerade hunden och plötsligt hade vi en glad och positiv grabb som älskade allt nytt; sin foderfamilj och sina hundkamrater där, snön och de korta promenaderna, maten, den egna sängen och allt kel! Det är som om Romeo startade om livet. Visst är han en äldre ”gubbe” som inte får överansträngas, men han njuter nu av livet – hans bästa tid någonsin – långt borta från svälten och plågorna på gatan i Rumänien – långt borta från hägnet där han inte trivdes. Romeo är en hjärtegod och rar gubbe man direkt tar till sitt hjärta – och att nu se denna fantastiska utveckling är underbart. Vi söker nu för Romeos del det kärleksfulla evighetshemmet, där han får sprida värme och glädje med sin närvaro och får bli ordentligt bortskämd med närhet och kel. Då han är en äldre pojke finns inga stora krav på aktivitet annat än korta promenader i hans egen takt, där han ges tillfället att snusa och upptäcka allt intressant som döljer sig bland stenar och mossa. Däremellan vill Romeo ha en trädgård eller uteplats – där han kan ligga och filosofera eller bara kika på fåglar och moln. Vi söker nu för vår käre Romeo ett tryggt och välkomnande hem där han tas emot med öppna armar och får vara bara ”sig själv”. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Romeo kan tänka sig bo som ensam hund för att själv få lägga beslag på all uppmärksamhet – men kan även dela hemmet med en snäll hundkamrat. Hemmet kan även delas med en katt.%d bloggare gillar detta: