Romeo – Hundhjälpen

Född: 2009 mar
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 51 cm
Hals: 50 kg
Bröst: 83 cm
Vikt: 28,7 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Romeo är en av våra äldre hundar och räknas som en senior. Han har även en lätt synnedsättning till följd av sin ålder, och är lite överviktig för tillfället. På bilderna har han full vinterpäls.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-10
Senast uppdaterad: 2018-01-10
Ankom Sverige:


Romeo är en av våra allra lurvigaste charmörer. Han var obeskrivlig när han omhändertogs en decemberdag för något år sedan. Pälsen var som en tät, ihopklibbad massa som plågade honom svårt då den drog illa i huden och hindrade att huden kunde andas. Romeo försökte hålla sig vid liv i närheten av en skola i Cernavoda. Föräldrar till barnen där var arga att han uppehöll sig där och ringde till polisen. Romeo hade inte kunnat skada ens en fluga i det skick han var i – men hatet mot gatuhundarna är utbrett och många är beredda att skada dem för att få dem att försvinna. SaveTheDogs fick höra om Romeo och skyndade att omhänderta honom. Tovorna rakades bort ( flera kilo ) och efter ett härligt bad tittade så småningom en förtjusande ”gubbe” fram, dock i väldigt dåligt skick från långvarig svält. Romeo som troligtvis svultit hela sitt liv började så småningom gå upp i vikt och då hägnlivet inte passar honom alls / passiviserar honom är han idag lite väl rund. Han har som många äldre hundar en lätt åldersnedsättning på synen, men detta påverkar inte hans vardag. Romeo trivs inte med det begränsade liv hägnet erbjuder och upplevs som deprimerad. Han måste få lämna hägnet snarast för att inte må allt sämre. Vem kan ta emot vår goaste charmör?

Att Romeo haft ett tufft liv står utom allt tvivel. Man tror att han tillbringat många år på gatan, i vinterkyla, ösregn och gassande sol. Hans päls som så lätt tovar ihop måste alltid ha plågat honom – då ingen kunnat hjälpa honom. Han verkade även vid ankomsten till hägnet helt ovan vid vänlig behandling, så vi får anta att han tidigare jagats eller slagits. Nu har Romeo fått förtroende för sina skötare, även om han inte riktigt vet hur han ska uttrycka sin vänskap. Vi får också efter en stund umgås och kela även om Romeo ser väldigt förbryllad ut. Han är en hjärtegod och rar gubbe man direkt tar till sitt hjärta – och därför känns det svårt att se hur han vantrivs. Han har ändå en god relation till hundarna i sin grupp men håller sig helst lite på sidan om. Det här är en lugn och stillsam hund som inte har stora krav för framtiden. Han vill bli väldigt viktig för någon, bli bortskämd och kelad med – och så småningom traska på lite kortare, intressanta promenader. Romeo vill ha en trädgård eller uteplats i sitt nya hem – där han kan ligga och filosofera eller bara kika på fåglar och moln.

Vi söker nu för vår käre Romeo ett tryggt och välkomnande hem där han för första gången i sitt liv får uppleva tillhörighet och gemenskap. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Romeo kan tänka sig bo som ensam hund för att själv få lägga beslag på all uppmärksamhet – men kan även dela hemmet med en snäll hundkamrat. Med sitt lugna sätt tror vi att hemmet kan delas även med en katt.%d bloggare gillar detta: