Rollo – Hundhjälpen

Född: 2016 aug
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 57 cm
Hals: 40 cm
Bröst:
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-02
Senast uppdaterad: 2017-12-02
Ankom Sverige:


Den lilla hundfamiljen hade råkat ut för en total katastrof. Mamman var försvunnen, troligtvis dödad, och när de åtta valparna hittades hade redan sex av dem dött av svält. I hopen av döda valpar hördes ynkliga gnällanden. En fattig familj som bodde i ett ruckel i närheten av hägnet STAAD hörde ljuden och hittade valparna. De var snälla människor och tog hem överlevarna men hade inga resurser att ordna med mat och vård för dem. Mihaela som driver hägnet hörde talas om den kritiska situationen och sökte upp familjen och tog med sig valparna därifrån. Det blev Rollos och systern Chocos räddning. Valparna var ca tre månader gamla och hängde som trasor i Mihaelas armar, helt utan krafter att ens lyfta huvudet. Mihaela tog hem dem och vakade över dem tills de små knytena började vakna till liv. Som ett under klarade båda två sig och är nu redo för flytten till egna familjer i fjärran land. Rollo tar detta på fullt allvar. Få hundar poserar så fint och den kontaktsökande blicken tränger in i varje hjärta. För alla Hundhjälpens följare lyfter vi fram fine Rollo, redo att ta sig an utmaningen att bli en äkta svensk familjehund. Här har vi grabben!

Rollo är en oerhört människoälskande grabb. Mihaela, som räddade honom, är hans favorit, men han hälsar glatt på våra volontärer och är snabb på att bjuda in dem till lite mys. Rollo visar stort intresse för oss och är enormt lyhörd. Han observerar och lyssnar uppmärksamt. Vilken tränings- och äventyrskompis detta kommer att bli! Fick Rollo välja själv så väljer han nog att umgås med människor över umgänget med andra hundar. Han har en stor potential som ”bästa vän” och kommer i sitt framtida hem att bli en trogen följeslagare. Till temperamentet är han balanserad, Tyvärr bjuder hägnet inte på mycket yta att springa och busa på – så stunderna av vila och väntan överväger stort. Givetvis har Rollo även kamrater bland de andra hundarna. Där föredrar han att umgås med trevliga tikar. Det finns inga katter i hägnet men Rollo har hos Mihaela sett katter på kort avstånd utan att bry sig närmare. Vi tror därför att han kommer att kunna bli god vän med en eventuell katt i det nya hemmet.

Till vår charmör Rollo söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli en oerhört uppskattad grabb, en kamrat på äventyr i skog och mark – och en speciell kompis i tv-soffan. Rollo har inget emot att bo som ensam hund, men han delar även gärna hemmet med en trevlig tik. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: