Rixi – Hundhjälpen

Född: 2017 jan
Kön: Hane
Höjd: 30 cm
Längd: 33 cm
Hals: 26 cm
Bröst:
Vikt: 5,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-07
Senast uppdaterad: 2017-08-07
Ankom Sverige:


Rixi hittades i april vid en kraftigt trafikerad väg mellan städerna Mangalia och provinshuvudstaden Constanta. Det var bir överallt och Rixi var i stor fara. Han var bara en liten valp på ca 4 månader och förstod inte den fara han befann sig i. Tack och lov passerade ett handlingskraftigt par som genast stannade sin bil och tog med Rixi därifrån, samma par som något år tidigare även räddat Mexi vid samma väg. De tog med Rixi till samma familj de tidigare tagit Mexi. Familjen är extremt fattig och på försommaren kontaktade de Mihaela Baisan som driver ett litet privat hägn för att få hjälp. De hade inte råd med mat längre till Rixi och Mexi och önskade bli av med hundarna. Mihaela kände till familjen sedan tidigare och hämtade småttingarna redan nästa dag. Hon var oroligt att familjen annars skulle dumpa dem någonstans att klara sig själv. Hundarna blev först förskräckta över flytten till ett hägn med många hundar runtomkring och valde att hålla sig lite på sidan om.

I och med att de hade tryggheten av att vara två, etablerade de sig snabbt ändå. De båda grabbarna var redan tidigare väldigt tighta och vänskapen har förstärkts i hägnet. De syns alltid tillsammans, görandes samma saker. Vi hoppas att dessa två ”bästisar” ska få följas åt även i det nya livet, och ännu en gång få dela sitt hem. För dig som öppnar ditt hem för båda pojkarna har vi ett speciellt erbjudande.

Människorna i Rixis tidigare hem var fattiga men behandlade honom väl. Han har därför ett stort människointresse och söker själv upp de människor han vill bekanta sig med, även om han ofta låter kamraten Mexi hälsa först. Han är väldigt glad och vänlig och älskar att mysa. Leka är också roligt och Rixi som ju är en ung valp sysselsätter sig glatt med de få leksaker grabbarna har i sin inhägnad.

Mexi finns hela tiden i närheten som för att säkerställa att allt går riktigt till. Han är en stor trygghet och en mentor för Rixi. Vi ser hela tiden bevis på vilken glädje de båda grabbarna ger varandra. De leker, äter och sover tillsammans – som bästa vänner ska. Vi hoppas de ska få fortsätta sina liv tillsammans. Rixi blir lite osäker när stora hundar närmar sig. På gatan är de stora hundarna ett hot mot de mindre och då är det säkrast att hålla sig undan. Mindre och snälla mellanstora hundar är däremot inget bekymmer. Rixi har också fått träffa några katter och skulle om tiden räckt till nog etablerat en god vänskap.

Till vårt unge charmtroll Rixi söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får leva som en liten prins. Får även bäste vännen Mexi följa med ( speciellt erbjudande ) så är lyckan fullständig. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

Obs att mått och vikt är vid ca 6 månaders ålder och att Rixi kommer att växa ytterligare.%d