Rina – Hundhjälpen

Född: 2013 okt
Kön: Tik
Höjd: 63 cm
Längd: 63 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 74 cm
Vikt: 29,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-03-12
Senast uppdaterad: 2018-03-12
Ankom Sverige:


Vår nu så vackra Rina var knappt en månad gammal när hon anlände till hägnet i armarna på en av hägnets chaufförer. Han hade hittat det lilla knytet vid vägkanten i området Tabara i Cernavoda. En ensam liten valp, inga syskon hittades, ingen mamma. Rina var så liten att hon heller inte på egna ben kunnat ta sig till vägkanten. Återstår att någon människa lämnat henne där – kanske tippat ut henne från en passerande bil. Utan den uppmärksamme chauffören och SaveTheDogs resurser hade Rina dött. Man gav henne faktiskt vid ankomsten till veterinärkliniken knappt någon chans att överleva – men man kämpade för henne och hon var tapper och hade livsgnista. Rina överlevde och är idag en väldigt vacker tik som nu äntligen ges chansen att finna sitt evighetshem i fjärran land. Allt är förberett, bara hemmet saknas. Vi hoppas nu att någon i vårt avlånga land ska få upp ögonen för vår underbara Rina. Här har vi nu henne med i vårt adoptionsprogram, tålmodigt väntandes på att bli upptäckt av matte eller husse.

Rina är en mycket mjuk och vänlig tik med lite försiktig framtoning. Hon, precis som de flesta andra hundar som vuxit upp i hägnets begränsande miljö, är lite osäker inför nya människor och nya situationer. Vi ser att Rina gärna tyr sig till personalen som hon ju känner väl. Vi är noga med att tänka på vårt kroppsspråk och att hålla en lugn och låg samtalston. Snart har vi henne snusandes kring oss för att se vem vi är. Efter en stund får vi mysa lite med henne och vi ser hur roligt hon tycker det är med kontakten. Rina är vaksam, lyhörd och framstår som mycket intelligent. Hon har en utmärkt relation till alla hundar i sin inhägnad och verkar ha en mellanposition när det gäller resurser och aktiviteter. De andra hundarna söker gärna hennes sällskap och hon har alltid någon kamrat att vila bredvid. Temperamentsmässigt så är det här en pigg och aktiv flicka – som även har en lugnare sida där hon kan ses avslappnat vara helt i egna tankar.

Till vår fina Rina söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får den tillhörighet och stadga som gör att hon kan börja aktivt ta del i ett spännande hundliv. Rina kommer att älska friluftsliv och äventyr varvat med soffmys. Hemmet ska vara lugnt och får inte ligga centralt i ett större samhälle. Finns barn får de inte vara under skolåldern. Rina vill gärna bo med en stabil hundkamrat som kan guida henne i allt det nya. Med sitt mjuka sätt tror vi att hon även kan bli god vän med en katt.%d bloggare gillar detta: