Rika – Hundhjälpen

Född: 2014 maj
Kön: Tik
Höjd: 55 cm
Längd: 54 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 21,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-07
Senast uppdaterad: 2017-08-07
Ankom Sverige:


Rika lämnades in vid hägnet i Cernavoda av en man som sade sig ha hittat den stackars hunden utanför huset där han bodde. Hon var ny i området och hundar som redan härskade där jagade ilsket undan henne när hon sökte mat. Mannen som sade sig ibland mata hundarna med lite rester från hushållet såg dramat utanför fönstret och trodde att några av de aggressivare hundarna skulle kunna skada Rika illa. Han lyckades locka henne till sig med en skål mat, tog fast henne och körde henne till hägnet. Rika var både livrädd och lättad på samma gång.

Veterinären hittade inga skador på henne men höll med mannen om att hunden behövde både rikligt med mat och ett bad, då pälsen var en smutsig tova. Rika fick stanna kvar i hägnet då man förstod att hon alltid skulle vara ett lätt offer för tuffare hundar ute i samhället. Hon fann sin trygghet hos personalen och deras dagliga rutiner.

Livet kommer dock att bli väldigt mycket bättre snart – då Rika redan har en kärleksfull familj här i Sverige – som väntar och väntar – på att få hem sin prinsessa.

Rika är en rar tjej som oftast ser väldigt glad ut och har en glimt i ögat. Från att ha varit väldigt rädd när hon anlände till hägnet har hon nu utvecklats till en kontaktsökande och pigg tjej. Hon hälsar efter en kort tvekan på oss när vi träffar henne i lekparken. Det var faktiskt så här hon även träffade sin nya matte – som då besökte hägnet för att hämta hem hundar till sina svenska familjer – och inte kunde motstå Rikas rufsiga charm.

Rika låter sig gärna klias och ställer även upp på lite lek och bus. Vi är noga med att inte vara alltför yviga med våra gester, då vi märker att Rika då stelnar till lite, kanske dragandes sig till minnes någon inte så trevlig händelse i det förflutna. Hon har många goda vänner bland de övriga hundarna som också gärna söker hennes sällskap för lite springande eller bara för att vila tillsammans. Rika har ett balanserat temperament där aktivitet och vila avlöser varandra. Hon har fått träffa några av de katter som också omhändertagits och vänligt nosat på dem.

Till vår rara Rika som redan fått sin biljett till det nya livet vill vi önska ett stort ”lycka till”.%d